Leads 2023-5 Probleem 5

Probleem 5. W/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

2club icon
pas
2diamond icon
pas
2SA
pas
3club icon
pas
3spade icon
pas
4SA
pas
5diamond icon
pas
6diamond icon
pas
6SA
a.p.

West heeft 23-24 HCP, een 4-krt spade icon, en 3 azen aangegeven.

Je bent noord en hebt:

spade icon B 9 8 7 3 heart icon V 7 5 diamond icon 8 club icon V 10 8 2

Naam Antwoord Commentaar
Jacques Veenstra club icon 2
Jan Wolthuis club icon 2 tweede kleur…. heeft het minste nodig bij partner om goed te zijn
Jos van Gerwen club icon 2 Het minste risico. Laat de leider zelf zijn probleem in schoppen maar ontdekken.
Kees-Jan club icon 2 Er is geen echt veilige start, dus kan ik net zo goed agressief starten. Hopelijk heeft partner KL H en een slag in bijvoorbeeld ruiten of heeft hij KL B en hebben we ergens twee slagen.
Pieter-Bas de Bruijn club icon 2 Vervelend, iedere kleur kan fout zijn. ♣ geeft het minst vaak iets weg: dat is goed met de boer of de heer bij partner of als de leider het verkeerd doet.
Remko Rankenberg club icon 2 Leider heeft schoppen. Dan maar klaveren? Is goed als maat de boer, heer of aas heeft. Bij schoppen is het ook goed als maat een van de honneurs heeft. Maar die kans is kleiner met 4 schoppens bij leider. Dan maar klaveren.
Rinus de Louw club icon 2 geen idee, kleintje belooft hier plaatje, wellicht heeft p de B of de H
Ronald Lokers club icon 2 Partner stopt misschien de ruiten en dan moeten we er een 2e slag bij ontwikkelen. Partner kan nog net harten heer of klaveren heer hebben. Ik start klaveren omdat klaveren boer bij partner misschien ook nog voldoende is om het contract down te krijgen.
Ton de Vries club icon 2 Alles roept denk ik om passieve start en geen enkele kleur is passieve start. 6R is voorstel neem ik aan, ga die niet starten. Schoppen zomaar in (gezamenlijke) AHVT bezit tegenstander. Probeer maar een klavertje
gebrand hop club icon 2 passief starten is bijna onmogelijk met deze kaart, dan maar ten aanval
Han Hoogeveen club icon 8 Er is geen veilige start. Ik hoop een klaverslag te ontwikkelen.
Harry Geelen heart icon 5 Agressief, heeft iets meer kans om iets bij partner te vinden dan Klaver x
Jaap Hazewinkel diamond icon 8 Partner zal waarschijnlijk wel wat ruiten hebben en anders geeft dit niets weg. Ik schat leider op een 4324. Dan zijn de zwarte kleuren onwaarschijnlijk en harten is ook niet veilig.
Rinus de Louw diamond icon 8 Maat heeft ruiten, ik geef niets weg
Sjoerd van der Schuit diamond icon 8 Ik zou het liefst passief uitkomen met mijn twee vrouwen en de 5-krt ♠. ♦8 zet een mogelijke honneur bij partner op de snit, maar dat blijft zo.
erik de visschere diamond icon 8 west heeft schoppen , oost heeft harten , hopelijk heeft partner iets in troef , waardoor hij aftroevers in oost én west kan voorkomen