Leads 2023-3 Probleem 5

Probleem 5. O/NZ

West

Noord

Oost

Zuid

pas
1club icon
pas
1spade icon
pas
2diamond icon
pas
2heart icon
pas
3diamond icon
pas
3SA
pas
4club icon
pas
5club icon
pas
6club icon
a.p.

Je bent west en hebt:

spade icon A B 8 7 heart icon B 8 7 3 2 diamond icon B club icon B 9 8

Naam Antwoord Commentaar
Ronald Lokers spade icon 7 Ik zie alleen downkansen als Zuid een 2=0=5=6 heeft. Met Hx bij partner is schoppenstart altijd down maar met Vx (en Hxxx bij N) geef ik de leider een optie om het fout te doen.
Chretienne Wiessing spade icon A
Han Hoogeveen spade icon A Het lijkt erop dat Zuid een 6-5 K-R heeft. Snel schoppenaas incasseren. Daarna zien we verder. Dat was toch die tip van die Zia?
Jaap Hazewinkel spade icon A Zuid lijkt een 1/0 – 1/0 – 5 – 7 te hebben. Als ik harten start en Ha A komt in dummy dan gaat zuid&#039,s singleton schoppen het raam uit als hij die heeft. Sch A kan afgetroefd worden, maar hoeveel kan zuid weggooien op Sch HV?
Jacques Veenstra spade icon A
Joop Belderok club icon 8 Ik geloof niet in schoppen aas, en als die de slag al wint is de kans groot dat ik die kleur voor de leider heb ontwikkeld. Noord is kort in ruiten, beste kans is dus troefstart. En mocht partner onverhoopt een honneur hebben, dan is de 8 of 9 het beste.
Kees-Jan club icon 8 Het gaat wat mij betreft tussen troefstart en SC A. Omdat de kans aanzienlijk is dat de leider een renonce schoppen heeft ga ik voor de troefstart om ruitenaftroevers in de dummy zoveel mogelijk te voorkomen.
Theo den Haan club icon 8 Voorkom introvert in dummy
Anton heart icon 3 Zuid loopt weg ui NT dus zal er wel ergens een lek zijn
Pieter-Bas de Bruijn heart icon 8 Ik wil een ♥ slag ontwikkelen voordat er een ♥ verliezer weggaat op een hoge ♠. Troefstart om introevers te beperken lijkt me minder kansrijk, ik kan ze maar 1 keer inspelen voordat de leider zijn ♦ gaat ontwikkelen.