Leads 2023-2 Probleem 1

O/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

1spade icon
pas
2heart icon
pas
2SA
pas
6SA
a.p.

Alles natuurlijk

U bent zuid en hebt:

spade icon H V 3 2 heart icon 8 7 3 diamond icon V 6 3 club icon 7 6 5

Naam Antwoord Commentaar
Jacco van Egdom spade icon 2 Door het bieden taxeer ik maat op max. 1 tophoneur. En het lijkt erop dat OW wel eens een snelle 12 slagen zouden kunnen hebben. Enige tophoneur waarmee het down is, is Sch Aas…. Derhalve een kleine sch…..
Aad Ramondt spade icon H er is geen schoppenfit en goede kans dat er een Aas ontbreekt. De punten zullen ze wel hebben voor 6 SA en dus zulen er veel slagen in klaveren en harten zijn.
Jacques Veenstra spade icon H De opps hebben +/- 32 punten samen. Partner dus hooguit een B. Als dat klaver B is hebben de opps nog geen 12 slagen. 1xS, 5xH, 2xR en 3xK. Er zal voor zowel ruV als klB juist gesneden moeten worden.
Jan Talmon spade icon H Zorgt voor 1 slag voor ons.
Bas de Jong club icon 5 Geeft waarschijnlijk zo min mogelijk weg. Partner heeft maximaal 1 punt.
Gerbrand Hop club icon 5 Ze hebben een punt of 31+ samen.. ik heb er überhaupt weinig vertrouwen in.. Ik denk passief klaveren, dan haal je misschien een harten en een schoppen?
Han Hoogeveen club icon 6 Ik start zo passief mogelijk, ervan uitgaande dat maat niets heeft.
Harry Geelen club icon 6 Lijkt de meest veilige start. Harten kan wat dwingender zijn, maar ook zomaar een probleem oplossen. Part heeft hopelijk een 4e harten en dan zal de beste kans de dubbele schoppensnit zijn.
Pieter-Bas de Bruijn club icon 6 Partner zal niet veel punten hebben dus een agressieve start valt af. ♣ lijkt me het veiligst. Ik hoop op 2 ♠ slagen en anders op ♦V voor de downslag.
Remko Rankenberg club icon 6 Tegen 6NT passief uitkomen, toch? Dus geen schoppen of ruiten. Harten zal wel 3-3 tegen zitten in de 5-2 fit, daar wil ik ook geen tempo weg geven. Dus een klaveren.
Kees-Jan club icon 7 Met deze schoppenholding achter de openaar wil ik vooral geen slag weggeven bij de start. Klaveren lijkt daarvoor de meest geschikte kleur.
Maurits van der Vlugt club icon 7 Laf, en misschien wel erg fout als ze van de harten kunnen leven zonder S slagen nodig te hebben. Maar zelfs als de leider een keer met H van slag moet, zie je mij echt niet schoppen starten.
Rinus de Louw club icon 7 50 % kans dat de leider A B in schoppen heeft en dan nog 25 % kans dat de boer in west ligt. 1 % kans dat mijn maat schoppen aas heeft. Nee hoor, ik start onschuldig klaveren. Ze zoeken het maar uit.
koos woudstra club icon 7
mark de meer club icon 7 S zeker niet, H zeker niet R te aanvallend met mijn s bezit? Dan toch maar passief K
John Korver heart icon 3 Door de waarschijnlijke sterke harten kaart van West heen.
Leo Huvers heart icon 3 Sch H start creëert hoogstwaarschijnlijk 4 sch slagen en dan zal ie aan rui aas en heer waarschijnlijk voldoende hebben voor 12 slagen. Partner heeft denk ik zo ongeveer niets, dat het alternatief van ‘actief’ ruiten starten scoort, lijkt me nauwelijks denkbaar. Passief starten dus? ha of Kl. Harten lijkt me het meest passief. De leider heeft waarschijnlijk zeker twee hartens. de kans dat partner ha of kl V heeft, lijkt me beid klein. Maar ik verwacht eerder kl V dan ha v bij partner en in het laatste geval is de kans op AH in dummy nog weer aanzienlijk.
Anton heart icon 7 MUD door de geboden kleur van west heen
Chretienne Wiessing heart icon 7 Keus tussen schoppen en harten start. Best kans dat met schoppen heer start, je hen een cadeautje geeft. Dus toch maar harten start..
Peter Jansen heart icon 7 Passief, partner zal hooguit 2 punten hebben. West heeft wss een 2-5-3-3 met ong. 19 punten. Hopelijk heeft oost 11 slagen en gaat hij voor de dubbele schoppensnit.
Edwin Maes heart icon 8 Je zit achter de schoppens, zonder 10 kun je daar niet mee starten. Hartens zitten 33, misschien 43. Ook niet aantrekkelijk. Onder ruiten vrouw starten is ook niet aantrekkelijk. Dus logischerwijs een klaverstart. Maar waarom zouden ze dit dan plaatsen? Toch een harten? Yoch een klaver…. ik doe een ……
Jos van Gerwen heart icon 8 Schoppen is niet goed. Misschien heeft leider wel een dubbele snit nodig. Leider stopt ook de lage kleuren. Dan maar door de hartens heen.
Ronald Lokers heart icon 8 De enige kans op down die ik zie is wanneer ik allebei de schoppenhonneurs mag maken. Dus starten met een hoge schoppen is uit den boze omdat ik er dan 1 afdraag. Ik begin passief met een hartentje en wacht af.
Theo den Haan heart icon 8 Geeft niets weg
Eric van Valen diamond icon V Anders wordt ik dalijk gesqueezt in ruiten v en stuk van schoppen