Leads 2023-1 Probleem 1

N/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

pas
1spade icon
pas
2 SA
pas
3spade icon
pas
4 SA
pas
5heart icon
pas
6spade icon
a.p.

2 SA is schoppensteun, mancheforcing, 3spade icon minimum

U bent zuid en hebt:

spade icon B 9 8 7 heart icon H 9 8 5 diamond icon 9 7 5 2 club icon 10

Naam Antwoord Commentaar
Gerbrand Hop heart icon 5 hQ bij maat is zomaar genoeg, klaver Aas is leuk, maar je hebt al zomaar een vaste troef slag.
Han Hoogeveen heart icon 8 Gelet op het bieden zal West wel hartenaas hebben. Misschien legt hij het wel, omdat hij niet weet dat hij een troefverliezer heeft. Of maat heeft hartenvrouw.
Niels de Bruin heart icon 8 Misschien hebben we een troefslag, de kans op een hartenslag is iets groter dan op een ruitenslag.
Patrick Finaut heart icon 8 Een troefslag is haast zeker. Door hartenstart hoop ik om er ééntje bij te maken. Uit het bieden neem ik aan dat dummy kontroles in alle kleuren bezit, dus o.a. hartenaas. De leider direkt voor het blok !
Jan Talmon heart icon 9 Klaver 10 is verleidelijk, maar dan moet partner wel klaver aas hebben. Komt hij anders op tijd aan slag voor de introever. Daarom kies ik toch maar voor ha 9. Als Ha A V x in dummy verschijnt doet de leider het misschien verkeerd. Verder heb je niet veel nodig bij partner om een ha slag te ontwikkelen. .
Jacques Veenstra diamond icon 7
Kees-Jan diamond icon 7 Als je dit aan de bar als startprobleem krijgt moet je harten starten. Natuurlijk komt HA AV in de dummy, maar de leider durft de hartensnit niet te nemen vanwege de mogelijke aftroever. Echter even later blijkt hij een onverwachte troefloser te hebben en samen met HA H 1 down. Mooi verhaal, maar het kan ook zomaar zijn dat de leider HA A heeft en dat je met de hartenstart de hartensnit en het contract weggeeft. Ik start daarom toch maar veilig en hoop dat wij naast mijn mogelijke troefslag nog recht hebben op een tweede slag zonder dat we daar actief naar op zoek moeten.