Leads 2022-8 Probleem 5

Z/-

West

Noord

Oost

Zuid

pas
1club icon
pas
1heart icon
pas
1 SA
pas
2diamond icon
pas
2heart icon
pas
4heart icon
pas
pas
dbl
rdbl
a.p.

2diamond icon is algemene mancheforcing.

U bent zuid en hebt:

spade icon H B 4 3 heart icon 7 diamond icon 10 9 6 club icon H B 10 7 5

Naam Antwoord Commentaar
Gerbrand Hop club icon 10 gek doublet, maar het moet bijna wel wat in klaveren betekenen
Jeroen van der Slik club icon 10 1e kleur van dummy, misschien is een kleintje beter maar dan komt partner wellicht met ruiten terug. Schoppen komen nog wel en ruiten uit is niet mijn kleur. Ook niet van partner.
Albert club icon B Eerste kleur van de dummy? Partner zal wel in troef tegen zitten, of we maken vier slagen in de zwarte kleuren.
Kees Bakker club icon B Als partner doubleert in een MF biedverloop wordt er iets van mij verwacht. Dat ik S HJ en C HJ heb is opmerkelijk. Vermoedelijk heeft partner een renonce C, troefcontrole en een A. Ik start een hoge C om S waardes aan te geven voor een oversteekje voor een 2e C ruff (als mijn D en S omgedraaid waren was ik dus een kleine C gestart)
Kees-Jan club icon B In eerste instantie dacht ik dat ik troef moet starten om aftroevers in de dummy te voorkomen. Maar toen ik verder ging nadenken bedacht ik dat de kans dat er aftroefwaarde in de dummy komt niet zo groot is. Ik heb ook helemaal geen verdediging tegen de ruitenkleur van de leider. Dus liever probeer ik de leider troefkort te spelen. De kans dat dat mogelijk is, is volgens mij het grootst met klaverstart.
Maurits van der Vlugt club icon B Ik ga toch maar gewoon proberen de leider kort te spelen. H komt niet in aanmerking, S is me te speculatief, en na het redoublet l of lijkt een passieve (R) start me echt niks.
Pieter-Bas de Bruijn club icon B Troef of de 1e kleur van de dummy? Ik denk de leider teveel te helpen met troef, dus ♣B.
Anton club icon H 1e kleur van openbaar (doublet) partner
Rinus de Louw club icon H partner heeft nauwelijks punten en is dus kort in klaveren? Ik mag hopen van wel. Klaveren H uit om schoppen terug te krijgen.
Niels de Bruin heart icon 7 Oost zou bv een 4540 kunnen hebben en moet van de cross ruff leven. klaverrenonce bij partner is onwaarschijnlijk, want dan zal Oost niet kunnen redoubleren met xx(x) in klaver.
Theo den Haan heart icon 7 Er komen weinig harten in de dummy, introever voorkomen. Partner heeft meer harten.
Ronald Lokers diamond icon 10 Partner zit tegen in troef (HVBx?), de rdbl toont dat Oost nog overwaarde heeft. Dus ik moet met mijn zwarte plaatjes lekker achter de leider blijven zitten en partner moet zijn troeven op eigen kracht wel kunnen maken. Dus blijft ruiten over.