Leads 2022-8 Probleem 4

W/-

West

Noord

Oost

Zuid

1diamond icon
2spade icon
3 SA
a.p.
U bent zuid en hebt:

spade icon 8 3 heart icon V 10 9 7 diamond icon A 8 6 3 club icon A 7 5

Naam Antwoord Commentaar
Gerbrand Hop spade icon 8 tja harten uit kan goed zijn, maar &quot,passief&quot, kan best werken
Jan Willem van Nunen spade icon 8 Oost zal best een schoppenstop hebben, maar er is geen kleur waarop hij binnen loopt.
Jos van Gerwen spade icon 8 Misschien heeft oost slechts anderhalve stop. In de rest lijkt weinig te halen.
Koen spade icon 8
Patrick Finaut spade icon 8 Baat het niet dan schaadt het niet
Pieter-Bas de Bruijn spade icon 8 Oost heeft een solide ♠ stop maar ik zie weinig reden om iets anders te starten, ♠8 dus.
Rinus de Louw spade icon 8 Ruiten is aantrekkelijk, maar we hebben een schoppenslag nodig om het down te spelen. Dus schoppenstart
Ronald Lokers spade icon 8 Iedere uitkomst hier kan fout zijn. Ik start dus zo passief mogelijk, toch maar in partner&#039,s kleur en wacht af wat er in de dummy komt en in de andere kleuren gebeurt.
Willem Ooiman spade icon 8 Huiverig om harten te starten.
Jaap Hazewinkel heart icon 10 Trick question natuurlijk. Het hangt er ook een beetje van af hoe de relatie met partner is en wat zijn stijl is. In de tweede hand heeft mijn partner toch echt wel een aardige schoppenhand. En als schoppen de downstart is dan heb ik wel wat uit te leggen. Aan de andere kant is er de wijsheid dat je na zo&#039,n bieding moet uitkomen met de andere major. Daar ga ik maar voor, de kans dat harten down oplevert lijkt me iets groter.
Jacques Veenstra heart icon 10 Noord heeft gevolgd met een zwakke 6 krt S. Jij hebt 10p. Oost heeft lange dichte klavers en een schoppen stop. Je moet hopen op schA en haH bij p om het down te kunnen spelen.
Kees-Jan heart icon 10 Als partner goede schoppens heeft, dan heeft hij er geen entree naast. Dus 3SA gaat niet down op schoppenslagen. Ik denk wel dat we snel moeten zijn om onze slagen te ontwikkelen. Als partner iets in harten mee heeft, hebben we een kans om 3SA down te spelen. Ik start HA 10 en hoop op HA B in de dummy en dat partner iets van HA Hxx heeft.
Marcel Winkel heart icon 10 Meestal heeft leider een dubbele stop dus HVx of ABx. Aan mijn punten te zien, heeft partner er maximaal 6. Als partner wat gruis in schoppen heeft, kan hij hartenheer (derde) ernaast hebben. Omdat hartenboer in dummy komt moet ik wel een dwingende harten starten.
Maurits van der Vlugt heart icon 10 Twee azen heb ik. Maat komt nooit meer aan slag als we eindelijk zijn kleur hoog hebben. Dus hopen op 3H slagen of iets dergelijks. H7 is een nuttige kaart, anders had ik misschien klein moeten starten?
Niels de Bruin heart icon 10 Oost heeft dubbele schoppenstop en Noord heeft geen aankomer naast de schoppenkleur.
Xavier heart icon 10
Jan Toby heart icon 7 Tempo lijkt me heel belangrijk. Schoppen Aas en Hartenboer klein bij partner geeft de grootste downkans.
Marco heart icon 9 Hxx van harten bij maat en Bxx in dummy en 3SA is down.