Leads 2022-7 Probleem 6

O/-

West

Noord

Oost

Zuid

1 SA
pas
3 SA
a.p.
U bent zuid en hebt:

spade icon 6 5 4 heart icon B 10 diamond icon V 9 7 6 4 club icon B 10 9

Naam Antwoord Commentaar
Aad vd Bos spade icon 6
Anton heart icon B Ik leid altijd een hoge kleur bij deze bieding
Bert Hendrix heart icon B West heeft geen hoge 4- of 5-kaart. Ik probeer partner&#039,s lange kleur te vinden
Bert te Velde heart icon B Partner heeft de punten (en dus aankomers), normaliter minstens 4 hartens, hopelijk zijn mijn BT als &#039,vulling&#039, ook nog nuttig voor hem. Met lange (en goede) Sch had hij kunnen doubleren. Mijn eigen 5krt Ru? Alleen goed bij zoiets als Axx (of HBx) bij partner en Hx (resp. Ax) bij de leider.
Carel Horstmeier heart icon B In ♡ is lengte van P aannemelijker dan in ♤ en B10 helpt misschien
Edwin Maes heart icon B Ik zoek n kleur op waar p iets in kan hebben. Ruitenstart is fout ivm te weinig entrees
Erik heart icon B
Han Hoogeveen heart icon B Lengte van de maat, ik kom verder niet aan slag
Jan Talmon heart icon B Te weinig aankomers om de ru hoog te spelen, daarom maar een start voor partner. Die heeft ook de meeste punten. Verder toch nog het voordeel dat ik naast de B ook de 10 heb
Jan Toby heart icon B Partner heeft minimaal een 4-kaart harten en het geeft waarschijnlijk geen slag cadeau.
Jan van Cleeff heart icon B
Koen Poppe heart icon B Lijkt me opgelegd – maar misschien snap ik er niets van
Leo Huvers heart icon B Wil het doen kunnen moet partner niet alleen wat hcp hebben, maar ook een slagenbron. Ha lijkt dan het meest waarschijnlijk en BT is dan een helpend bezit. Alternatief is rui start, maar ik heb geen wezenlijke entree en gezien dat niet om 4krt M is gevraagd is het niet wasrschijnlijk dat we met communicatie in rui zelf ze zullen kunnen materialiseren.
Martin de Haas heart icon B Partner heeft gemiddeld bijna 5 harten en een punt of 11. Mijn BT helpt enorm.
Maurits van der Vlugt heart icon B Daar heeft maat er tenminste 4 van (waarschijnlijk) en ik heb wat hulp. Ruiten uit zonder entree is me te ver weg, en in de zwarte kleuren kan maat er zomaar 3 (of 2!) hebben.
Niels de Bruin heart icon B het gaat tussen haten en schoppen, in harten heeft partner vaker een 5-kaart dan in schoppen
Patrick Finaut heart icon B Kortste hoge kleur met een zwakke hand
Pieter-Bas de Bruijn heart icon B Het biedverloop schreeuwt om ♥ of ♠ start. Bovendien heeft partner de punten dus probeer ik zijn lengte te starten. De kans dat dat ♥ is lijkt me het grootst, en BT zijn een mooie steun.
Pieter-Bas de Bruijn heart icon B Na dit biedverloop is een hoge kleur start haast verplicht. In ♥ heb ik de meeste steun voor partner en bovendien is de kans op ♥ lengte het grootst.
Roelof de Vrij heart icon B Kortste hoge kleur. Partner heeft er 4+
Ronald Lokers heart icon B Partner heeft waarschijnlijk lengte harten, en een punt of 11 dus daar zitten wel wat entrees bij. Ik wil zijn kleur zsm vrijspelen.
Ton de Vries heart icon B Betere kans slagen te ontwikkelen dan Ruiten, je hebt zelf geen entree dus moet heel wat gebeuren wil ruiten veel slagen opleveren. Ik kom uit voor 5 kaart maat. Kan mis gaan. Maar gisteren opende er een met 5 kaart schoppen 1Sa en de ander met 4333 3Sa en was de uitkomst van de dubbelton hoog in hun 9 kaart…..
Gerbrand diamond icon 4 5krt is denk ik niet te goed, maar is een lastige…. Ik twijfel tussen alle kleuren, gebeurt niet vaak
Jaap Hazewinkel diamond icon 4 Er zijn allerlei mogelijke kaarten waarbij dit een downstart is. Van een vijfkaart met honneur start ik die vrijwel altijd tegen 3SA.
Jos van Gerwen diamond icon 4 ‘Gewoon’ de langste kleur
Kees-Jan diamond icon 4 Als ik in dit biedverloop een vijfkaart heb, dan start ik daar mee.
Rinus de Louw diamond icon 4 ‘Altijd’ met de langste kleur komen. En kleintje belooft plaatje (tegen SA)
Niels de Bruin diamond icon 6