Leads 2022-6 Probleem 6

W/Allen

West
Joris

Noord
Bompis

Oost
Berend

Zuid
Pilon

pas
pas
pas
1spade icon
dbl
pas
2heart icon
2spade icon
pas
4spade icon
a.p.
U bent west en hebt:

spade icon B heart icon H B 6 4 diamond icon B 8 5 4 club icon H V 7 5

Naam Antwoord Commentaar
Guus van Boven spade icon B een zwakke N springt naar 4S nadat hij van onze ha fit weet. Misschien is het nodig introevers te beperken.
Jan Willem van Nunen spade icon B ik neem aan dat Noords schoppen steun gebaseerd is op een 2-kaart en dat hij kort is in de harten, zuid mag zijn de troeven van noord nier gebruiken om van zijn harten losers af te komen.
Jan wolthuis spade icon B voorkomen van een introever in dummy
Marco spade icon B Elke andere kaart is een blinde gok.
Maurits spade icon B Harten te gevaarlijk en het klinkt alsof links op distributie heeft geboden. Misschien kan mat aan slag komen en is twee keer troef genoeg
Ronald Lokers spade icon B Lijkt erop dat er van alles scheef zit bij opps, dus ik probeer introevers over en weer te voorkomen.
Victor spade icon B
Jan Talmon club icon H legt in ieder geval 1 slag voor de verdediging vast.
Jan Toby club icon H 4 Schoppenbod gaat mogelijk uit van Hartenstart. Klaveren/Ruiten dwang is een gevaar. Als er Harten moet worden gespeeld, dan moet partner dat maar doen.
Jos van Gerwen club icon H Vermoedelijk is noord kort in Harten. Toch maar slagen zien vast te leggen in voordat ze in de cross-ruff gaan.
Rinus de Louw club icon H Noord heeft lage harten en schoppen steun. Halen we 4 slagen in de lage kleuren? Dit is een kijk-heer
Harry club icon V
Bert te Velde heart icon 4 N heeft niet meteen gesteund en wordt nu ineens enthousiast: vermoedelijk slechts 2 sch (kon niet makkelijk meteen bieden), een minor-bakkleur, en kan zien dat wij niet veel hartens kunnen maken: zelf lang (bijvoorbeeld 2-4-2/5) of juist kort (2-1-55/64). In het laatste geval kan troefstart nodig zijn, in het eerste is Ha-start een kans op kort-spelen (partner lijkt 4 Sch te hebben). Met een 2-1-lang/lang en een aardige hand wil je graag meteen &#039,iets&#039, bieden, met 2-4-2/5 is dat minder het geval: vanwege de vertraagde actie van N ga ik daarom voor de 2-4-2/5 variant en start een kleine Ha: kans op slag weggeven lijkt klein, misschien spelen we de leider kort, misschien gaat hij van nature down door het niet-rondzitten van kleuren en moeten we alleen maar voorkomen slagen weg te geven.
Peter de Ruiter heart icon 4 Je moet iets starten en klaver heer kan ook een slag kosten.
Pieter-Bas de Bruijn heart icon 4 Alle kleuren lijken slecht te zitten voor de leider, dus ga ik hem niet helpen door ♠ of een hoge ♣ te starten. ♥ ontwikkelt minstens een slag voor de verdediging.
Jaap Hazewinkel heart icon 6 Rare bieding. Wat zijn de afspraken van NZ? Pas na dbl en dan na 2 sch ineens de manche? Wat is het verschil tussen 2sch en dbl? Enfin zonder die kennis doe ik dom harten. Als dat goed gaat heb ik toch profijt gehad van mijn lichte dubbel.
Patrick Finaut heart icon 6
Anton heart icon H Vertrouw je partner en help hem aan kennis over de verdeling