Leads 2022-6 Probleem 4

N/-

West

Noord

Oost

Zuid

pas
1heart icon
pas
2club icon
pas
2heart icon
pas
2spade icon
pas
3club icon
pas
3diamond icon
pas
3heart icon
pas
3spade icon
pas
4club icon
pas
4SA
pas
5club icon
pas
6spade icon
a.p.
West vraagt en hoort 4522 met een minimum, en stelt met 3spade icon heart icon vast als troef. Daarna een club icon-cue, en 1 keycard voor harten.
U bent Noord en hebt:

spade icon 7 2 heart icon B 8 7 diamond icon H 7 6 5 club icon B 7 5 2

Naam Antwoord Commentaar
Hetty spade icon 7 passieve start
Jos van Gerwen spade icon 7
Rik Vantilborgh spade icon 7 Eindbod moet wel 6Ha zijn, vrees ik. Dan geeft Sch7 niks weg, denk ik zo.
Sylvia van den Heuvel club icon 2 West heeft 7 klaveren en 6 schoppen, Oost Harten en 3 klaveren. Dus er bestaat een kans dat Noord geen klaveren heeft.
Gjalt de Boer club icon 5 k AV bij partner lijkt me enige kans
Jan Willem van Nunen club icon 5 Het lijkt er op de de klaveren cue 2e controle is, of dat van harten aas of heer ontbreekt.
Kees Bakker club icon 5 wat zou de betekenis van 3N op 3S zijn geweest (suggestie D (duurste kleur) cue)? west lijkt niet erg over de D in te zitten, dus hij heeft mij te pakken als dat de down lead is
Rinus de Louw club icon 5 door het sterk. Honneur verdwijnt, minder kans op profijt van lengte harten door eliminatie van entrees op tafel. Ruiten heer beschermen.
victor oranje club icon 5 kl 5 in de hoop bij oost een entry te killen.
Pieter-Bas de Bruijn club icon 7 ♠ zet mogelijk partners vrouw op de tocht. ♥ geeft tempo weg en helpt de leider misschien om de kleur te ontwikkelen. ♦ is me te link dus ik start ♣. Niet een kleintje (aanmoedigend) maar de 7.
Henk de Boom club icon B
Joop Belderok heart icon 7 Gezien het biedverloop zit ruiten aas links. Meestal is het beter om dan gelijk een beslissing te forceren: ruiten snit of niet. Of misschien heeft partner ruiten vrouw?
Ronald Lokers heart icon 7 West vraagt eerst de keycards in harten op maar biedt daarna toch 6S? Ik vermoed nu harten heer bij partner.
Leo Huvers heart icon 8 Het lijkt me dat ha AHV bij OW aanwezig zijn. West had er vast naar kunnen vragen en heeft dat niet gedaan. Zal ‘m wel hebben. West zal ook rui Aas hebben en heeft sch aas of heer, waarschijnlijk de aas. Daar zal niet snel een slag voor ons uit komen. Als Oost niet sch v heeft dan al snel sch B. Moeten we nu anvallen? Over de West hand is niet zoveel bekend. Als er iets op sch weg moet dan kan ik voortroeven. Ik heb in beide lage kleuren defense. Als OW kl AHV bezitten, dan heeft actieve start (kleine rui) geen zin. Als ze die niet bezitten is er geen discard voor de tweede rui. Kortom, ik start passief met ha.
Marina Witvliet heart icon 8 Ik begrijp het bieden niiet. Mijn oartner heeft klaveren niet gedoubleerd en onder ruiten heer wil ik niet starten. Dan maar harten 8 . Groet Marina
Frank Peeters diamond icon 5 de leider mist waarschijnlijk 1 keycard, extra slag in zijkleur zoeken, heeft partner klaveren koning of ruiten vrouw, omdat partner 5Kl niet heeft gedoubleerd, is er een voorkeur voor ruiten.
Maurits diamond icon 5 Haast lijkt geboden. De leider heeft S als troefkleur gekozen in de hoop dat er op H verliezers in de lage kleuren weg kunnen. Als zij er eerst in H of S uit moet, moeten we snel een slag ontwikkelen – in R heeft maat minder nodig dan in K.
Willem Vink diamond icon 5 Snel een ruiten proberen te ontwikkelen voor dat die verdwijnt op harten.
André Vanderwerff diamond icon 6 Agressieve start gevraagd want harten worden snel hoog.
Jacco van Egdom diamond icon 6
Thibo diamond icon 6 West kiest er voor in schoppen te spelen terwijl hij fit heeft in beide Majors. Dat kan zijn om een ruitenholding te beschermen, of om een minor weg te gooien om de hartens. Nu maat past op 4K zou die minor ruiten moeten zijn. Ik denk dat het spel te goed zit om het down te spelen als we geen slag kunnen ontwikkelen, vandaar een actieve start. Maar altijd makkelijk naar de goede start toe te praten als je de tegenstanders zo goed kent.
Vincent diamond icon 6