Leads 2022-6 Probleem 2

N/NZ

West

Noord

Oost

Zuid

pas
pas
2SA
pas
3diamond icon
dbl
3heart icon
3spade icon
4club icon
pas
4heart icon
a.p.
2SA is 20-21, 3heart icon is fit. 4club icon is echt, gericht op beslissing tegen evt. 4spade icon.

spade icon 10 9 8 7 4 2 heart icondiamond icon A 10 9 club icon V 9 7 4

Naam Antwoord Commentaar
Victor Oranje spade icon 10 Partner is in ieder geval niet lang in sch. Hij heeft vermoedelijk 4 of 5 hartens en dan is het zo maar van belang dat hij zich tijdig kan inkorten door sch te troeven. Sch 10 leest bovendien zo maar als ruitensignaal, mocht partner dat nodig hebben.
Rinus de Louw spade icon 4 5e van boven, poging p te laten introeven. P heeft geen punten in de minors, daarom moet hij ermee komen.
Vincent spade icon 4
Marco ter Laare club icon 4 klaver heer sec of dubbel bij maat met een harten entree terwijl hij nog troef heeft is voldoende voor down en lijkt me de beste (enige?) kans.
Henk Hollmann diamond icon 10 3R is een uitkomstdoublet, dus de keus is tussen rA en r10. Ik verwacht minstens HB bij mijn partyner, en in elk geval de H, dus ik start r10. Unaniem panel?
Jan Toby diamond icon 10 Partner vraagt om Ruitenstart en krijgt die ook!
Maurits diamond icon 10 Dubbel op 3R was voor de start toch? Lijkt me dat kortspelen onze beste kans is, en de tien is goed als maat HBxxx(x) heeft.
Otto van Schravendijk diamond icon 10
Rik Vantilborgh diamond icon 10 Partners uitkomstdubbel moet goed zijn en Ruiten V van de leider wil ik geen kans geven
Rob Brouwer diamond icon 10 Het doublet was een uitkomstdoublet en niet informatief dus ik kom niet met schoppen naar de vork van zuid ,dan lijkt klaver best gevaarlijk bijvoorbeeld de dummie heeft de boer in vieren en de leider aas heer klein dan toch maar Ruiten de 10 op gevaar af dat de tweede ruiten van de dummie weg gaat op Schoppen Vrouw….
Jacco van E diamond icon 9 K valt een soort van automatisch af. Als 4K gericht is op een beslissing tegen 4S, dan is N zomaar kort in S. Met een S start ruimt de leider mogelijk dan R losers op. Ik hoop op R HV of HB bij maat.
Jan Talmon diamond icon 9 Ik ga er vanuit dat partner doublet voor de start. Met de aas starten is niet goed als partner HB heeft. Daarom de 9. Om de V bij de 2 sa bieder er uit te kunnen snijden.
Peter Meurrens diamond icon 9 Hopelijk kunnen we de leider inkorten door hem ruiten te doen troeven. Partner heeft duidelijk troef tegen, dus dat helpt wel. Mijn partner mag geen uitkomstdubbel geven zonder A noch H, dus ik start onder het Aas om de leider zijn eventuele RV niet hoog te maken.
Anton diamond icon A Partner vraagt om een ruiten uitkomst. Eerst mijn Aas zodat zij daar niet over hoeft te denken
Edwin Maes diamond icon A Partner heeft misschien wel n 5 kaart tegen. Troefkort maken. In n schoppenintroever geloof ik niet. P doubleert niet voor niets
Erik d v diamond icon A Partner deed een uitkomst vragend doublet op 3 ruiten
Gerbrand Hop diamond icon A snel 1 of 2 ruitens mee, partner lijkt 4+Hartens te hebben. 3harten lijkt niets te zeggen over stop of geen stop. schoppen uit is zomaar de 2e ruiten van dummy weg
Gjalt de Boer diamond icon A benieuwd waarom dit fout is
Harry van de Peppel diamond icon A Partner vraagt om ruiten uitkomst
Henk diamond icon A
Jos van Gerwen diamond icon A Partner heeft ruiten gesuggereerd en er kan haast bij zijn.
Kees Bakker diamond icon A u vraagt, wij draaien ik durf niet de T te starten omdat partner van HB misshien niet in gaat leggen
Koen Poppe diamond icon A Ik verwacht niet dat Oost doubleert met alleen ruH of ruHB met een sterke SA achter. Dus geen noodzaak om fancy onder de Aas vandaan te starten. En ik zie geen reden af te wijken van partners verzoek ru te starten.
Piet Lagas diamond icon A als doublet van partner op 3 ruiten een uitkomstdoublet is kom ik met ruiten A
Pieter-Bas de Bruijn diamond icon A Wat anders dan ♦ aas? ♠ is naar de honneurs van de leider toe. ♣ is de 2e kleur van de dummy. Partner heeft ♦ H en we moeten er snel bij zijn, anders zouden dummy&#039,s ♦ wel eens weg kunnen op ♠ van de leider.
Rinus de Louw diamond icon A P zal toch wel ru h hebben?
Ronald Lokers diamond icon A Kijkaasje.
jacques Veenstra diamond icon A