Leads 2022-6 Probleem 1

N/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

pas
1SA
pas
4heart icon
dbl
pas*
pas
4spade icon
a.p.
Pas zei niets over spade icon-fit, maar gaf partner de kans om de leider te kiezen in 4spade icon.

spade icon V 7 6 heart icon H 9 8 7 4 diamond icon 8 5 club icon 6 4 3

Naam Antwoord Commentaar
Jacco van Egdom club icon 3 Troef valt af met deze holding. Kennelijk krijgt W een optionele H start liever naar zich toe. Keuze tussen 1 van de minors. Gezien het feit dat ik niet direct op een aftroever zit te wachten, kies ik voor K.
Onno Janssens club icon 3 Hartenstart vindt de leider kennelijk niet erg. Ruiten acht duidt op dubbelton, meer kans dat mijn SV er uitgesneden wordt, dus blijft K3 over.
Rinus de Louw club icon 3 West wil kennelijk geen harten uitkomst uit zuid. De keus gaat tussen klaveren en ruiten, ik kies voor klaveren, 3e van boven
Gjalt de Boer heart icon 4 Oost heeft zeker niet ha AV
Kees Mosch heart icon 4 Partner doubleert harten, en zal daar (enige) kracht in hebben. Voor de lage kleuren had partner 4 sans kunnen bieden.
Ronald Lokers heart icon 4 Oost heeft blijkbaar geen opvang voor een hartenstart en West zal er kort in zijn. Dus de hartens moeten snel opgeraapt worden.
victor oranje heart icon 4 Frans Borm krijgt schuim op zijn lippen van deze start, maar het moet maar. De pas van Oost suggereert dat hij de hartenstart niet graag naar zich toe krijgt, dus ik hoop dat aprtner wat nuttigs meebrengt.
Erik d v heart icon 7 Beste kans om een slag te ontwikkelen , 4° van boven
lammert heart icon 9
Bas heart icon H
F.veger heart icon H
Harry heart icon H Uitkomstdoublr Et
Leo Huvers diamond icon 5 Ik ga er vanuit dat de 4H=transfer betekent: 6krtS, geen interesse in 6. West kiest ervoor mij te laten starten. Dat maakt het enigszins waarschijnlijk dat West Vx(x) in H heeft. Ik heb in de verdediging redelijk waarschijnlijk een S-slag en wellicht een H-slag, maar die is dus traag als ik er niet mee start, als West bv xx in ha heeft en mijn p A of H, heeft ie het nu dus goed gedaan door zelf voor 4S te bieden. Ha start valt af, S-start evident ook. Rui en kl-start maakt qua risico van iets er bij partner uitsnijden niet zoveel uit. Maar gezien mijn eigen beperkte slagenpotentieel, wil ik ook nog wel een introever zien mee te nemen, vandaar dus rui-start. En de 5 omdat we nu eenmaal tegen troef 2e 4e starten.
Edwin Maes diamond icon 8 Ik vermoed dat oost geen AV heeft anders had die wel zelf 4 sch geboden. Dan is harten wel trikkie als west de vrouw heeft. Dus veilig n ruitje
Gerbrand Hop diamond icon 8 Waarom moest ik dubbelen?
Henk Uijterwaal diamond icon 8 Waarom dacht ik dat ha start nodig was tegen 4S door Oost?
Jaap Hazewinkel diamond icon 8 Het gaat wat mij betreft tussen ruiten en klaver. Ze kunnen allebei goed of fout zijn. Mijn Ru 8 zal makkelijker te lezen zijn voor partner dan een kl 3 (ik start 1-3-5).
Jos van Gerwen diamond icon 8 Je gaat niet in harten of schoppen een mogelijk probleem van de leider helpen oplossen. Bovendien lijkt er haast in de lage kleuren. Dus de hoogste van je doubleton.
Peter Meurrens diamond icon 8 In de hoop dat partner ook iets in S heeft zo via een introever een 2de troefslag scoren , ik start ook door de NT-hand , onder HH is gevaarlijk en KL-start lijkt me te passief
Pieter-Bas de Bruijn diamond icon 8 West kiest ervoor om leider te worden, dus die heeft een reden om geen uitkomst door zich heen te willen krijgen. ♥ start lijkt me daarom gevaarlijk. Een doubleton is aantrekkelijker dan 3 keer niks, dus start ik ♦.
Ruud von Seida diamond icon 8 What else? Hrt start dus niet. Sch ook zeker niet en dan start ik veel liever van een dubbelton dan van 3 kleintjes. Daarnaast heeft maat punten dus kan ik best wel eens de enige downstart zijn.
Vincent diamond icon 8
marco ter laare diamond icon 8 De leider heeft waarschijnlijk Vx van harten en de aas zal wel in dummy komen, de keus is dus ruiten of klaver.