Leads 2022-4 Probleem 3

Naam Antwoord Commentaar
C.J.M. Molenaar club icon 2
Ernst Enschedé club icon 2 Tegenstanders vinden elkaar in hun tweede kleur, het kan dan belangrijk zijn introevers te voorkomen.
Frank van der Loo club icon 2 Redelijk Veilig nu troef vrouw rechts zit.
Jaap Stomphorst club icon 2 Speel rechts op 5125. Dan geeft ruitenaas de 12e slag weg. Hoop dat de r niet de h wegkunnen. Sch bezit suggereert agressieve start, maar ik beide rode kleuren niks
Jasper club icon 2 Hiermee geef ik niets weg. En geef ik de leider geen andere nuttige informatie.
Kees Slot club icon 2
Klaas club icon 2
Pieter-Bas de Bruijn club icon 2 ♤ en ♡ zijn in de 5-kaart en ontwikkelt misschien die kleur voor de leider. ◇ is ook gevaarlijk dus ik start troef. Misschien houdt dat ♤ introevers op tafel tegen.
Rinus de Louw club icon 2 Geeft niets weg, verhindert aftroevers
Rob ter Horst club icon 4 Het gaat tussen harten of troef. Schoppen kan niet goed zijn (naar openaar toe), harten maakt misschien wel wat vrij bij N, ruiten maakt waarschijnlijk de heer vrij bij Z, troef kan nooit kosten (AHV hebben ze). Dus maar passief een klein troefje.
Jos van Gerwen heart icon 10 Ruiten kan sowieso niet. Schoppen is naar de sterke hand. Troef ook. De beste kans om een beslissing te forceren is harten
Michel heart icon 10
Bastiaan Körner heart icon 4 misschien hebben we harten slag nodig na ruiten aas
Erik heart icon 4 Enige downkans lijkt op Ha H bij maat. Met Ru A start grote kans dat leider een harten kan weggooien op de hoog geworden Ru H.
Jeroen vd SLik heart icon 5 We moeten een slag ontwikkelen en het lijkt erop dat deze extra slag uit harten heer moet komen. Leider heeft ruitencontrole, singel of Hx(x). Tafel heeft hopelijk geen dichte harten. Nadeel is wellicht dat tafel AVB van harten heeft en dan de harten goed zal kunnen raden met een singleton in de hand. zwarten kleuren lijken dicht te zijn met introevers.
Anton heart icon 8 De cue lijkt te veel op een renonce. Harten 8 hogere kaart van niets
piet heart icon 8 Ruitenaas lijkt mooi, maar als de leider een hartenverliezer heeft, kan die dan weg op ruitenheer in dummy. Maat kan natuurlijk ook ruitenheer hebben, maar de leider gaat maar één ruiten verliezen. Ik hoop dat maat met hartenheer achter Noords aas zit, en val die kleur aan.
Antoinette Borchert diamond icon A De keycard ruiten bij de leider noopt me tot uitkomen met ruitenaas, want het gevaar dreigt dat de leider op harten van partner zijn ruiten kan weggooien, of op zijn schoppen de ruiten van partner kan wegwerken.
Bob Drake diamond icon A Kans is groot dat zuid een single ruiten heeft ( heeft geen renonce genoemd bij rkc). Die kan weg op de hartens eventueel van Noord. De risico van RH x is hier wat kleiner vind ik.
Gijs van Rijt diamond icon A Veel te moeilijk dit. Ik kan me niet voorstellen dat Noord niet tenminste Harten AH heeft dus een passieve start is veel te gevaarlijk. Vandaar Ru A en als vervolg waarschijnlijk troef na. Hopelijk heeft Noord een singleton Sch (1-5-4-3) en zit partner met een vijfkaart tegen.
Jan van cleeff diamond icon A
Piet Lagas diamond icon A Het lijkt erop dat zuid nog een ruiten heeft want met een 55 met een 3 kaart harten zou hij de harten kleur gesteund hebben. Dus dan moet je de ruiten slag maken voordat de ruiten kaart wordt geloosd op hoge harten
Rutger Van Mechelen diamond icon A
Harry van de Peppel diamond icon V Bang dat single ruiten weg harten