Leads 2022-4 Probleem 4

Naam Antwoord Commentaar
Adrianus Stekelenburg spade icon 2
Antoinette Borchert spade icon 2 Zeker niet met klaveren of ruiten. Partner heeft weinig punten, minder dan vijf. Ik kies tussen schoppen 2 (vierde van boven) of harten 10 (voorkomen van mogelijke blokkade in harten). Willen we 3 sans down spelen dan moet een slag bij partner ontwikkeld zien te worden. Wellicht heeft hij Bxxxx of een betere vijfkaart harten. Ik start met harten 10.
Ge hop spade icon 2
Guus Schreiber spade icon 2 Lage kleur start ik in principe niet b 1-3SA , tenzij obvious of gevaarloos, harten veel te link met partner die weinig heeft
Jaap Ellerbroek spade icon 2
Leo Huvers spade icon 2 Links is in beginsel geen 4krt hoog aanwezig. De leider kan een 4krt S hebben, maar zelfs dan hoeft S-start niets weg te geven. Heeft ie er 3 dan maak je een goede kans om na sch start 3 slagen in sch te halen. Bij elke andere start is die kans vanuit het bieden en zicht op de eigen kaarten aanmerkelijk lager.
Mark de Meer spade icon 2 In mijn beleving in elk geval een Major start omdat er geen stayman gedaan is. P heeft 0-4 punten dus om de slagen te halen is lengte S te ontwikkelen met eventueel de tweede keer door de heer heen
Piet Lagas spade icon 2 Beste hoge kleur als er geen kleur is geboden
Rutger Van Mechelen spade icon 2 Hopelijk heeft partner iets in schoppen. Anders ziet het er weinig waarschijnlijk uit dat we dit down krijgen.
Anton spade icon 3 West heeft geen 4kaart hoog maar eens testen wat zij wel heeft
jeroen van der Slik spade icon 3 kans op 3 schoppens, een hartenslag en l,eider moet de ruiten nog goed doen. Misschien zelfs direct 4 schoppenslagen en dan is downkans groot
Pieter-Bas de Bruijn spade icon A Tegen 1SA – 3SA start ik met een hoge kleur, maar welke is goed? ♠ aas geeft me de kans te bekijken wat ik na moet spelen.
Erik Hoeksema club icon B Partner heeft 0-3 punten, ik probeer niks weg te geven.
Hans schipper club icon B Als partner supermax is met 3p, zo neutraal mogelijke uitkomst. Hopelijk partner iets van v 10 9 kl
Jan Talmon club icon B We moeten een veilige start vinden. Partner heeft maximaal 3 punten. Sch H zou mooi zijn als hij daarna de goede switch kan vinden. Maar te vaak geef je een slag weg. Met sch 10 erbij zou je sch V kunnen proberen. Praktisch gezien start ik met met klaver boer. Als dat de kleur van dummy is, kan de leider die zelf ook in slag 2 gaan afspelen. Dus we verliezen er niet zoveel mee. We komen dan mogelijk later wat meer te weten over de hand van de leider. En misschien heeft partner klaver 10 terwijl de leider deze dan bij ons verwacht.
John van Veen club icon B Geeft waarschijnlijk niets weg.
Erik Slump heart icon 10 In dit biedverloop start ik altijd een hoge kleur. Mijn schoppens zijn beter en maat heeft niet veel. Maar, met een schoppenstart heb ik vermoedelijk 2 of 3 slagen, hooguit 4 als leider nog een harten nodig heeft. Als maat iets als HA V98xx heeft kan 3NT down. Dus dan speel ik daar maar op.
Victor Beekman heart icon 10 Hoge kleur. Maat heeft weinig Maar zou bijv H V vijfde kunnen hebben. Kleine H leidt te makkelijk tot blokkade. Nieuw mailadres!!!
Bob Drake heart icon 3 Maat heeft 2-3 punten. Indien hv erbij is, is dit een goede start. Lage kleur starten lijkt gevaarlijk gezien het bieden.
Jacques Veenstra heart icon 3
Niels de Bruin heart icon 3 partner heeft maximaal 3 punten, dat moet dan maar VBxx(x) zijn. schoppenstart geeft vaker het contract cadeau
piet heart icon 3 Het gaat tussen een kleine schoppen en een kleine harten, het wordt harten omdat daar nog een kans is op een vijfkaart bij maat, plus de kans dat je schoppenheer bij de leider een slag laat worden, die het (nog) niet is
Michel heart icon H
Edwin Maes diamond icon 4
Joris Delahay diamond icon 4 R4 start in een poging niks weg te geven(4e van boven). Maat heeft niet veel, maar ik hoop op B (of BT) in R. Overigens kom ik in de praktijk in de verleiding een mistige R7 te starten, denkend dat mijn maat daar geen last van zal hebben, en de leider wellicht wel. Maar ik krijg in dat soort gevallen meestal op mijn donder van partner.
Marc JANSSENS diamond icon 4
Rinus de Louw diamond icon 4 ik start graag van lengte. P heeft weinig punten, dus schoppen bij hem is wel veel gevraagd. Daarom kleine ruiten, want kleintje belooft plaatje
harry van de Peppel diamond icon 4
Kees Mosch diamond icon 6 Ik hoop op een 4 of 3 kaart ruiten met hopelijk de Boer of anders de tien bij mijn partner (heer lijkt me onwaarschijnlijk, gezien het aantal punten dat ik zelf heb, als bij links B9 komt, moet de leider het nog maar goed doen….). Misschien heb ik voldoende aankomers om een of twee ruitenslagen hoog te krijgen.