Leads 2022-4 Probleem 2

Naam Antwoord Commentaar
Hans Ernst spade icon 2 Aanvallend
Edwin Maes club icon 3 Ik heb n hekel om onder een heer starten maar de alternatieven zijn nog slechter. Rechts heeft 6/7 sch en sterk met allerlei AV combinaties of lange ruitens er bij
Ton Grootens club icon 3
r.de meyere club icon 3
Finaut club icon 6 Hoewel H9 eveneens in aanmerking komt.
Fred Grauwmans club icon 6 Meest veilig ( denk ik)
G Hop club icon 6
G.J.Peet club icon 6
Ad van Aelst heart icon 2 agressieve start svp
Els Kroot-Nijenhof heart icon 2 Schoppenvrouw en klaveren heer worden vermoedelijk een slag dus alleen als partner een honneur in harten heeft is er kans op de downslag
Erik Stoffer heart icon 2 Alles of niets
Jaap Hazewinkel heart icon 2 Het kan zo maar zijn dat ruiten de kleur van dummy is. Daarom start ik aanvallend. Bij zowel klaver als harten heb ik bij partner de V of A nodig, maar als dat bij harten lukt hebben we daar meer aan
Leo Huvers heart icon 2 Gezien dat ik 3 sch heb is de kans op Minder dan 2sch links en een 5krt in een kleur groot. Ik kies dan ook voor een actieve start. Heeft p noch de aas noch de vrouw dan zou een andere start waarschijnlijk niet helpen.
Louis Dekker heart icon 2
Maurits van der Vlugt heart icon 2 Zeker niet S, en R lijkt ook te gevaarlijk. H is dat ook, maar is soms nodig, en ik heb minder steun can partner nodig dan bij een K start. -11 IMPs natuurlijk, maar dat went na een tijdje :)
Michel heart icon 2
Pieter-Bas de Bruijn heart icon 2 Ik start aanvallend met ♥. Ik hoop een ♠ en ♣ slag te maken en dan moeten er nog 2 slagen uit de rode kleuren komen.
hoydonckx Jos heart icon 2 omdat elke andere uitkomst volgens mij nog slechter is
Joris Delahay heart icon 9 Als ik alleen naar het biedverloop kijk, denk ik aan een troefstart. Maar driekaart met de V maakt dat onaantrekkelijk. Dan maar ruiten voor een evetuele introever? Niet starten met troef omdat dat een troefslag kan kosten en dan wel gaan voor een introever lijkt me niet consequent. Kom ik op Harten start, hopelijk heeft maat de A of V. Ik start de 9 (1e, 3e).
Koen Poppe heart icon 9
Ernst Millaard heart icon B Al het andere lijkt me slechter.
Lourens Slagter heart icon B Hopend op harten A of V bij noord
Peter heart icon B
Onno Janssens diamond icon 7 De minst gevaarlijke
Andre van der Werff diamond icon B Geen reden voor een agressieve start
Bob Drake diamond icon B Partner heeft 4-6 punten rVT is mogelijk en je protegeerde eigen slagen
Erik Slump diamond icon B In een troefcontract kom ik zonder nadere informatie nooit onder een heer uit. Als de leider/dummy die 1e slag met de vrouw kan winnen zie je die nooit meer terug. Oost heeft blijkbaar teveel voor een 4Sc opening, maar veel meer zal het niet zijn. Maat is dus niet puntloos. Ik verwacht dat maat en dummy samen flink wat ruitens hebben dus ik hoop maat een beetje te kunnen helpen met een Ru B start.
Jan Talmon diamond icon B sch geeft een slag weg, ook ha en klaver zijn gevaarlijk. daarom kies ik voor ru. als dat de bak kleur van dummy is (zonder andere entree), kunnen er maar twee slagen opgeraapt worden.
Jeroen van der slik diamond icon B ik heb een schoppen,een harten en een klaverenslag, waarschijnlijk hoewel de leider heel kort kan zijn. Om de voorkomen dat er snel verliezers weg zouden kunnen is kleine harten uit de snelste weg naar down maar tevens het risico dat dit de maakstart is. Deze start is goed als maat ten minste de vrouw van harten heeft. TP links heeft natuurlijk ook ´iets´. Klaveren valt af, schoppen ook. Ruiten passief maar grootste kans op extra slagen.
Jos van Gerwen diamond icon B Elke andere uitkomst lijkt slagen weg te geven. Bovendien is er de laatste tijd veel positiefs te lezen over starten van honeur klein.
Klaas Kok diamond icon B
Marco diamond icon B Sch zeker niet en mijn vaste maat wordt boos als ik onder een heer uitkom als het fout is:-)
Piet lagas diamond icon B Mogelijk het minst slecht
Pieter-Bas de Bruijn diamond icon B Ik wil de 10e slag niet weggeven bij de start, dus niet onder een H vandaan maar passief ♦.
Rutger Van Mechelen diamond icon B
hetty centen diamond icon B overige kleuren komen niet in aanmerking. Hoogste van een doubleton. partner is zwak
piet diamond icon B Een troefstart lijkt aantrekkelijk om introevers in de dummy te voorkomen, maar kan met deze holding makkelijk een slag kosten. Hetzelfde geldt voor de start onder de klaver- of hartenheer vandaan (waarbij partner de vrouw moet meebrengen). De start met de hoogste ruiten lijkt veilig, je hebt een waarschijnlijke troefslag, zodat het scenario dat de leider na het trekken van de troeven op de ruitens verliezers opruimt weinig reëel is. Mijn tweede keus als de start per se aanvallend moet zijn is een kleine klaveren.