Leads 2022-4 Probleem 1

Naam Antwoord Commentaar
Jan Toby spade icon V Partner heeft waarschijnlijk maximaal 1 punt. Als het Schoppen Boer is, dan kan partner mijn uitkomst goed lezen en zal hij mogelijk die kleur stoppen. Leider zal de vrouw moeilijk kunnen lezen. Starten met Klaveren Aas kan de leider mij mogelijk in een hoge kleuren dwang brengen.
Bas Groot club icon 4
Edwin Maes club icon 4 Onder heer uitkomen is vragen om problemen. Kleine klaveren strooit wel wat verwarring
ton de vries club icon 4 Geen geen situatie om bij start 2e slag vast te leggen bij start, maar om niet 12e slag weg te geven. Passief is kleine klaver, ik snij er niets uit bij poploze maat, of een ruiten. Gevoelsmatig lijkt klaver 4 te beste.
Fred Retel club icon A
Jderoen vd Slik club icon A TP heeft alle andere punten in dit spel. Daarmee valt een uitkomst in de hoge kleuren af. Als TP geen lengte laag heeft moeten de schoppen geraden worden of de snit op harten worden genomen. Partner kan lengte wellicht stoppen. kans is groot dat partner lengte ruiten heeft. daarom kom ik klaveren Aas uit
Klaas Kok club icon A Elke uitkomst kan fout uitpakken. Met een kijkaas krijg ik in ieder geval een tweede kans om het goed te doen
Stephan club icon A
Anton Snoeren heart icon 9 Die aas zal wel gaan lukken dus proberen om een probleem bij de leider te creëren
Hoydonckx jozef diamond icon 4 niks weggeven omdat mijn partner puntenloos is
Huub van der Wouden diamond icon 4 Lastig. Het lijkt erop dat partner niets heeft, dus dat pleit voor niet weggeven. Aan de andere kant, misschien is dat 3SA-bod wel gebaseerd op een sloot ruiten (en minder dan die 25 punten) en moeten we toch een slag ontwikkelen. Ik zou eerder harten starten dan schoppen – harten moet precies die twaalfde slag brengen die er anders niet is. Ik schat toch dat niks weggeven de winnende strategie is hier. Ik start de 4 omdat het zo leuk is als dat achteraf iemand op het verkeerde been zet. Meestal partner dus.
Ad van aelst diamond icon 9 Passief uitkomen loont..
Andre van der Werff diamond icon 9 In de verwachting/hoop dat het vanzelf down gaat
Antoinette Borchert diamond icon 9 Partner heeft geen punten. Ik blijf graag met schoppenvrouw, hartenheer en klaveraas achter de leider zitten. Wil mezelf niet meteen op snit zetten en start daarom in ieder geval niet met schoppen of harten. Klaveraas heeft vooralsnog geen haast.
Erik Hoeksema diamond icon 9 partner is puntloos, ik probeer niks weg te geven
Erik Slump diamond icon 9 De leider moet binnenkomen op Sc AH, Ha A en 9 slagen in de lage kleuren. Zodra de leider niet die 9 slagen heeft moet hij er één ontwikkelen in een hoge en is hij down omdat ik met alles achter hem zit. Maat heeft niets, hooguit iets als KL BTxx/T9xx. Dat lijkt de enige manier waarop de leider niet de lage kleuren optimaal kan benutten. Dan is het heel belangrijk om een plaat te vangen met Kl A en geen slag weg te geven in een hoge kleur. Dus passief ruiten starten.
Erik de visschere diamond icon 9 Geen slag weggeven
G Hop diamond icon 9
Hans Ernst diamond icon 9 de meest Passieve uitkomst
Jaap Stomphorst diamond icon 9 Passief lijkt me opgelegd, je hebt alle punten in het spel
Jan Talmon diamond icon 9 partner heeft waarschijnlijk 0 punten (hooguit een B). Met een ha of sch start geeft je mogelijk een slag weg. De keuze gaat dan tussen ru en klaver. Met een ru start geef je niks weg. Klaver aas is een alternatief.
Jos van Gerwen diamond icon 9 Passief starten. Lijkt me de minste kans dat je iets weggeeft.
Kees Mosch diamond icon 9 Ruitenstart. Partner heeft geen punt in zijn/haar handen en ik ga geen slag weggeven met mijn start.
Marco ter Laare diamond icon 9 Oost heeft met 4-5 punten kwanti geboden, partner is dus poploos. Dus kan ruiten 9 uit geen kwaad.
Michel diamond icon 9
Onno Janssens diamond icon 9 Rechts heeft korte hoge kleuren. Ik wil proberen de dwang tevoorkomen die ik op de lange ruitens krijg. Dus na aan slag gekomen te zijn met Klaver aas, weer schoppen.
Paul Tijssen diamond icon 9 Maat heeft waarschijnlijk nul punten dus passief starten.
Pieter-Bas de Bruijn diamond icon 9 Ik twijfel tussen ♥ en ♦. Als Oost 1 ♥ honneur heeft kost ♥ start waarschijnlijk een slag. Die kans lijkt me groter dan dat de leider een verliezende optie heeft door ♥ Aas te nemen in slag 1. Dus start ik toch maar veilig (laf?) ♦.
Rinus de Louw diamond icon 9 ik bescherm mijn honneurs. Ik geloof niet in harten V bij partner
Rob Helle diamond icon 9 Patner heeft 0 punten. De keus is tussen Kl Aas en Ru. Er is een mogelijkheid dat Kl Aas een slag weggeeft, dus Ru 9.
Rosalind Hengeveld diamond icon 9 Ik wil vooral geen slag weggeven. Vrijwel uitgesloten dat partner iets heeft. Ja, ze zullen wel lange ruiten hebben.
piet diamond icon 9 Je hebt er 9 dus maat heeft helemaal niks. Teveel risico dat een hogekleurstart in de vork is, en na klaveraas start kan de leider sowieso claimen. Het risico dat hij 13 slagen heeft zonder de klaveraas lijkt me verwaarloosbaar. Dus maar ruitennegen erin. Misschien kun je de leider nog pijn doen, door klaveraas op te houden, maar dat kun je hopelijk zien aan de dummy.