Jan van den Hoek wint IBPA-prijs

Miles City, Montana (USA), 13 december 2020. Jan van den Hoek, drijvende kracht achter de organisatie Netbridge, heeft de Alan Truscott Memorial Award gewonnen, een prestigieuze prijs van de International Bridge Press Association (IBPA). De prijs is hem toegekend in de gisteren gehouden (online) algemene vergadering van de IBPA. Hij krijgt de prijs voor het opzetten en draaiend houden van de Alt Invitational online bridge-evenementen, in samenwerking met Jan van Cleeff van bid72 en anderen en naar een idee van de Amerikaan Paul Street.

De eerste Alt was afgelopen voorjaar de Columbus Alt, ter vervanging van de wegens corona afgelaste Noord-Amerikaanse bridgekampioenschappen (NABC) in Columbus, Ohio. Daarna zijn er nog vele Alts gevolgd, gespeeld via Bridge Base Online, met deelnemersvelden van wereldklasse en met na elke speeldag een Daily Bulletin. Morgen begint er weer een: het TampAlt Main Event, genoemd naar de wederom afgelaste NABC in Tampa, Florida.

Zie over alle Alts, historisch en toekomstig, de website alt.bridgeresults.org. Meer over Jan van den Hoek valt te lezen in het Daily Bulletin van 8 juni vanaf pagina 4.