In memoriam Hans Melchers

Vorden, 6 november 2023. Afgelopen zaterdag is Hans Melchers overleden op de leeftijd van 85 jaar. Deze gefortuneerde zakenman, eigenaar van Melchemie en belanghebbende in investeringsmaatschappij HAL, heeft samen met zijn vrouw Monique een onuitwisbare stempel op de Nederlands bridgewereld gedrukt.

Hans en Monique hebben door hun constante sponsoring een groot aantal Nederlandse topspelers de kans gegeven zich als professionals volledig op het spel te richten. De resultaten bleven niet uit; Nederland werd in 2011 in eigen land (voor het eerst sinds 1993) wereldkampioen en is nu een van de sterkste bridgenaties ter wereld.

Hans was ook de oprichter van bridgeclub ’t Onstein in Vorden. Die club heeft ook veel profijt gehad van zowel zijn passie voor bridge als de financiële injecties, zowel qua speelgelegenheid als het leveren van top-viertallen voor de Nederlandse competitie. De palmares van ’t Onstein in zowel de Meesterklasse viertallen als de Champions’ Cup is te veelomvattend om hier op te noemen. ’t Onstein, waar Hans tot vlak voor zijn overlijden een actieve speler was, is met afstand de succesvolste club in de historie van het Nederlandse bridge.

Hans werd in 2011 uitgeroepen tot erelid van de NBB.

Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Monique, zijn kinderen en zijn overige nabestaanden. Hans, veel dank voor alles wat je voor ons edele spel gedaan hebt, en rust zacht.