Het nieuwe ALT seizoen


Hellevoetsluis, 1 januari 2021
. Het gaat goed met de ALT. Onder deze noemer organiseert de Nederlander Jan van den Hoek samen met mede-organisator Dennis Dobrin (Rusland) prestigieuze online bridgetoernooien. Ondanks de storm aan vals spel-schandalen die de bridgewereld het afgelopen jaar kreeg te verduren, hield Van den Hoek, vaak onder moeilijke omstandigheden, alle ballen in de lucht. Daardoor konden niet alleen de spelers en hun sponsors, maar ook duizenden kibitzers genieten van topwedstrijden op het internet. Het is dan ook niet meer dan terecht dat Jan van den Hoek onlangs de Alan Truscott Memorial Award kreeg uitgereikt door de International Bridge Press Association.
Ook BridgeWinners, het vooraanstaande Amerikaanse internet bridge-forum, lijkt de ALT te hebben ontdekt, getuige deze post bij Featured Articles.
Inmiddels is het schema van de ALT voor 2021 bekend. Het eerste toernooi is de B.A.M. (11-15 januari 2021) met deelname van een aantal van de sterkste teams ter wereld, zoals Nickell. Gillis en Donner). Ook Nederlandse teams zijn welkom. Zij kunnen zich hier aanmelden.