Herfst-NABC in Phoenix, Arizona

Phoenix, Arizona (USA), 23 november 2022. Vanaf morgen tot en met zondag 4 december worden in Phoenix, Arizona, Verenigde Staten de Noord-Amerikaanse bridgekampioenschappen (NABC) gehouden onder auspiciën van de American Contract Bridge League (ACBL). Deze NABC’s worden driemaal per jaar gehouden en zijn enigszins vergelijkbaar met de Europese Transnationale Kampioenschappen. Er zijn tegelijkertijd allerlei toernooien voor spelers van alle niveaus.

Het toptoernooi van de herfst-NABC is vanaf vrijdag 2 december de Reisinger, een viertallentoernooi op basis van board‑a‑match (BAM), waaraan altijd veel wereldtop meedoet. Dit BAM, een in Nederland weinig bekende wedstrijdvorm, is te beschouwen als ‘viertallen met parentelling’: op elk spel vallen matchpunten te verdelen door minder dan, evenveel als, of meer dan de andere tafel te scoren, ongeacht de grootte van het scoreverschil.

Uiteraard zal IMP verslag doen van lotgevallen en hopelijk successen van Nederlanders. In Phoenix is het acht uur vroeger dan in Nederland.