Herfst-NABC in Atlanta

Atlanta, Georgia (USA), 22 november 2023. Vanaf morgen tot en met zondag 3 december worden in Atlanta, Georgia, Verenigde Staten de Noord-Amerikaanse bridgekampioenschappen (NABC) gehouden onder auspiciën van de American Contract Bridge League (ACBL). Deze NABC’s worden driemaal per jaar gehouden en zijn enigszins vergelijkbaar met de Europese Transnationale Kampioenschappen. Er zijn tegelijkertijd allerlei toernooien voor spelers van alle niveaus, van beginner tot wereldtop.

Het toptoernooi van de herfst-NABC is vanaf vrijdag 1 december de Reisinger, een viertallentoernooi op basis van board‑a‑match (BAM), waaraan altijd veel wereldtoppers meedoen, ook Nederlanders. Dit BAM, een in Nederland weinig bekende wedstrijdvorm, is te beschouwen als ‘viertallen met parentelling’: op elk spel vallen matchpunten te verdelen door minder dan, evenveel als, of meer dan de andere tafel te scoren, ongeacht de grootte van het scoreverschil.

Uiteraard zal IMP verslag doen van lotgevallen en hopelijk successen van Nederlanders. In Atlanta is het zes uur vroeger dan in Nederland.