Forum 2024-5 Antwoorden

Probleem 1

Probleem 1. O/-

West

Noord

Oost

Zuid

2heart icon
?

2heart icon is zwak.

spade icon V 3 heart icon A diamond icon A 8 6 4 3 club icon A B 9 6 3

Je bod?

Probleem Naam Antwoord Commentaar
Welk bod zou je doen? Albert 3 ♦️
Welk bod zou je doen? Albert Jansen Doublet Na schoppen in noord bied ik 4 ruiten
Welk bod zou je doen? Andries van der Vegt 3 ♦️ Passen is ook geen optie
Welk bod zou je doen? Anton 2 SA Unusual
Welk bod zou je doen? Bart Hoekstra 3 ♦️ Doublet (en dan een kleur bieden) gaat niet. Ik vind dat bieden moet en ik heb geen truc (als die er al is) om beide kleuren in de aanbieding te doen. Dus van 2 vijfkaarten de hoogste bieden.
Welk bod zou je doen? Bas van Roosmalen 3 ♦️
Welk bod zou je doen? Dick Brus 3 ♦️ Lijkt me het normale bod en meest flexibel later
Welk bod zou je doen? FREDT Doublet
Welk bod zou je doen? Frank Drost 3 ♦️ Met 15 punten en een singleton Harten Aas kom ik na het voorpassen van mijn partner rustig in de bieding ook al is mijn ruitenkaart zwak. Ik kan simpelweg niet passen met zo’n hand
Welk bod zou je doen? Frank Jordan 3 ♦️ Ik heb geen truc voor beide minors behalve 4 SA en wil 3 SA niet voorbij
Welk bod zou je doen? Gerrit Harkema 3 ♦️ 2SA kan niet als unusual SA, betekend nu 16-18pt met stop in ha. Daarom proberen de twee kleuren apart te bieden.
Welk bod zou je doen? Guus 3 ♦️ Beste alternatief. 2Sa zou nog een alternatief kunnen zijn, maar met een redelijke hand bij partner biedt hij al snel 3❤️
Welk bod zou je doen? Han Hoogeveen 3 ♦️ Het minst slechte bod. Na 3S kan ik nog 4K bieden. Passen is mijn tweede keus.
Welk bod zou je doen? Hein 3 ♦️
Welk bod zou je doen? Hoydonckx Pas Geen ander bod met deze hand mogelijk Teveel verliesslagen voor een kleurvolgbod
Welk bod zou je doen? Jaap Hazewinkel 3 ♦️ Geen ideaal bod maar ik denk niet dat dit het eindstadium zal zijn. Je moet ergens beginnen en in de volgende ronde kan ik nog overal heen
Welk bod zou je doen? Jacqueline 2 SA voor de lage kleuren
Welk bod zou je doen? Jacques Veenstra Pas
Welk bod zou je doen? Jan 3 ♠️ X is niets: ik krijg hoogstwaarschijnlijk een antwoord waar ik niet op zit te wachten. Als maat iets nuttigs heeft in ha is 3SA dichtbij.
Welk bod zou je doen? Jan Timmer 2 SA 14,5 17,5 Balanced
Welk bod zou je doen? Jan Wolthuis 3 ♦️ na een doublet heb ik nog steeds het probleem om 2 vijfkaarten laag aan te geven. Dan maar meteen een vijfkaart bieden, hoogste vijfkaart eerst, dat geeft ruimte om de vijfkaart klv later te bieden
Welk bod zou je doen? Jeannette 3 ♦️ Volgbod in ruiten. Hoogste vijfkaart. Misschien krijg je nog een kans om de laagste te bieden
Welk bod zou je doen? Jetty 3 ♥️ Vraagt Hstop, uitwijkmogelijkheid naar lage kleur
Welk bod zou je doen? Joost van den Buijs 4 ♣️ In ons systeem is dit een sterk klaveren/ruiten spel. Ik weet niet hoe je dit op een standaard manier kunt aangeven. 3SA voor de lage kleuren?
Welk bod zou je doen? Jos van Gerwen 2 SA Lijkt mij vragen om een lage kleur
Welk bod zou je doen? Kees Rietberg 3 ♦️
Welk bod zou je doen? Kees-Jan 3 ♦️ Te sterk om te passen. Als partner niet past kan ik op deze manier mijn kaart het beste omschrijven. Helaas kan dit ook heel erg fout gaan.
Welk bod zou je doen? Léon Bijnsdorp 4 SA Minors, what else?
Welk bod zou je doen? M.pak 2 SA 2 vijfkaarten laag
Welk bod zou je doen? Niels de Bruin Pas niets is bevredigend, doublet met dblton sch is niks, minors te zwakom te bieden. We wachten af wat N en W gaan doen
Welk bod zou je doen? Olaf Duin 3 ♦️
Welk bod zou je doen? Patrick Finaut Pas Te veel defense en te magere lage kleuren om mij in een avontuur te storten.
Welk bod zou je doen? Peter Huisman Doublet 14+ punten. Kans dat partner schoppen kiets is groot. Dan passen.
Welk bod zou je doen? Peter Seij 2 SA Suggereert een 15-17 hand zonder een eventueel te verwachten S-fit. Kan helaas desastreus aflopen, maar dan zit er wel iets voor de tp in.
Welk bod zou je doen? Pieter-Bas de Bruijn Doublet Eerst maar eens mijn punten aangeven. Na een 2♠ antwoord bied ik 3♦ zodat ik daarna nog ♣ kan bieden. Als partner ♠ herhaalt is 4♠ ook nog mogelijk.
Welk bod zou je doen? Reinout Hoefer 3 ♥️ Bieden met deze hand is zeker gevaarlijk, passen is vermoedelijk nog gevaarlijker, omdat partner niet op iedere hand het bieden open zal houden, terwijl er gemakkelijk nog een manche voor ons in kan zitten. Wat 3Ha ook moge betekenen, het brengt in elk geval wel ambitie over, maar ontkent goede schoppenaansluiting.
Welk bod zou je doen? Ronald Lokers 3 ♦️ Ik wil niet de wereld beloven dus 3R lijkt me meer dan genoeg (evt. gevolgd door een klaverenbod in de volgende biedronde).
Welk bod zou je doen? Simon Jongsma 2 SA Unusual
Welk bod zou je doen? Sjoerd Wartena Pas Heb wel de punten maar geen goed bod. Ik hoop dat partner het open kan houden of 2 schoppen kan bieden. Na 3 harten pas – pas bied ik 3SA voor de minors
Welk bod zou je doen? Theo den Haan Doublet
Welk bod zou je doen? Victor Oranje 3 ♥️ Wereldconventie
Welk bod zou je doen? Victor Oranje 3 ♥️ Ik speel dat met partner als 55 laag (als onderdeel van de Wereldconventie). Als je die afspraak hebt, moet je m ook gebruiken :-)
Welk bod zou je doen? Wiebe 2 SA
Welk bod zou je doen? Willem van der Vegt 2 SA Passen is niets, doublet te riskant en een lage kleur gokken doe je vast verkeerd. Ik mag nog wel een keer bieden.
Welk bod zou je doen? erik de visschere 2 SA sterk , preëmp niet op een preëmp , het belooft beide mineurs
Welk bod zou je doen? ton de Vries Pas Hoe aan te geven dat je mooie hand hebt zonder in rampzalig schoppencontract te eindigen? Voel meest voor pas, en mocht partner het openhouden na pas, 3H of 4H, met 4Sa de minors aangeven

Probleem 2

Probleem 2. O/OW

West

Noord

Oost

Zuid

2heart icon
pas
pas
dbl
pas
?

2heart icon is zwak.

spade icon V 9 4 3 heart icon 7 3 diamond icon A club icon H 7 6 5 4 3

Je bod?

Probleem Naam Antwoord Commentaar
Welk bod zou je doen? Andries 3 ♠️ Te sterk voor 2 harten
Welk bod zou je doen? Anton 3 ♠️ Vierkaart en 9 punten. Genoeg voor een voorzet
Welk bod zou je doen? Bart Hoekstra 2 SA Ik denk dat ik wat veel heb voor 2schoppen (om te spelen) is. 3 klaveren verzwijgt de schoppen. 3schoppen speel ik als forcing dus moet het via Lebensohl (2SA). Na 3 klaveren – 3 schoppen heb ik dan een inviterende hand aangegeven met 4+schoppen. Beide kleuren aanbieden met deze hand lukt niet. Het alternatief is 3harten maar dat is me te vaag.
Welk bod zou je doen? Dick Brus 2 SA Transfer Lebensohl. Na 3 Kl pas ik. Er lijken al snel twee hartenslagen verloren te gaan, en dan moet Noord al de ideale hand hebben voorde manche. Als Noord sterk blijkt is er nog alle ruimte voor verder onderzoek.
Welk bod zou je doen? Frank Drost 2 ♠️ Ik ga eerst op zoek naar de fit in schoppen en laat 10 punten zien. Ik kan daarna altijd nog switchen naar klaveren
Welk bod zou je doen? Frank Jordan 3 ♣️ Drie klaver, positief. Als maat minimaal is heb ik liever genoeg troeven. Als hij meer heeft krijg ik misschien nog de kans mijn 4 schoppen kaart te vertellen.
Welk bod zou je doen? FredT 2 ♠️
Welk bod zou je doen? Gerrit Harkema 3 ♠️ Waarschijnlijk (99%) Heeft P een 4krt sch. 2sch is te zwak en 3sch beloofd 8 pnt tot 11 pnt en een 4krt+ sch.
Welk bod zou je doen? Guus 3 ♠️ Kies nu liever voor de hoge kleur, daarnaast kan 3 ♣️ ook op veel minder geboden worden
Welk bod zou je doen? Han Hoogeveen 3 ♠️ Maat heeft geen 16-18 sans en geen éénkleuren spel (in ons bieden tenminste), dat verhoogt de kans op 4+ schoppen aanzienlijk. Ik ben niet sterk genoeg voor de manche, dus probeer ik dit als limietbod. Uiteraard had ik liever 5 schoppens gehad, maar dan was het geen probleem geweest.
Welk bod zou je doen? Hoydonckx 3 ♠️ Uitnodigend
Welk bod zou je doen? Jaap Hazewinkel 3 ♥️ Maximale hand voor mijn pas. Het is 4S of 5Kl maar ik wil dat niet in mijn eentje beslissen. Ik hoop dat ik wijzer word van partners volgende bod.
Welk bod zou je doen? Jacques Veenstra 4 ♠️
Welk bod zou je doen? Jetty 3 ♠️ Ik moet wat zeggen ook met 0 ptn, had liever een 5 krt gehad
Welk bod zou je doen? Joost van den Buijs 3 ♣️ Grensgeval tussen klaveren en schoppen en tussen springen of niet. Het wordt een laf compromis.
Welk bod zou je doen? Kees Rietberg 4 ♠️
Welk bod zou je doen? Kees-Jan 3 ♣️ Geeft hand het beste weer. Langste kleur en overwaarde (Lebensohl). Als partner niet minimaal is zal hij niet passen en kan ik met 3SC mijn kaart verder beschrijven.
Welk bod zou je doen? Léon Bijnsdorp 3 ♠️ Dit is ongeveer je hand, toch? Partner hoeft niet de hele wereld te beloven in de uitpas, zeker niet in paren. In viertallen gooi ik wél direct de manche vol.
Welk bod zou je doen? Niels de Bruin 3 ♥️ Een maximum gezien de eerste pas. Waar gaat dit eindigen?
Welk bod zou je doen? Olaf Duin 4 ♠️ 6 losers maar geen hand voor slamonderzoek
Welk bod zou je doen? Patrick Finaut 3 ♣️ Positief (anders 2SA Lebensohl). Zeldzaam om met deze ongunstige kwetsbaarheid zwak te openen. Oost zal dus wel wat shape hebben (6-4 ?).
Welk bod zou je doen? Peter Seij 3 ♣️ Ik doe het simpel. Volgt daarop 3H pas pas, dan alsnog 3S
Welk bod zou je doen? Pieter-Bas de Bruijn 3 ♣️ Met 3♣ beloof ik 8-11 punten, dat omschrijft mijn hand beter dan 2♠. Als partner een gezonde opening heeft kunnen we nog steeds de ♠ fit vinden.
Welk bod zou je doen? Reinout Hoefer 2 SA Lebensohl. Heb daarvoor iets te veel punten, maar partner kan goede redenen hebben voor zijn dbl. en zelfs niet beschikken over redelijke vierkaart schoppen. Mogelijk is spelen in 3Kl de laatste kans op een plusscore. Is partner veel sterker en weigert daarom 3Kl te bieden, dan durft ik in een eventuele volgende biedronde nog wel een schoppenmanche voor te suggereren.
Welk bod zou je doen? Ronald Lokers 3 ♣️ Partner zit in de uitpas dus hij hoeft niet zoveel te hebben, zelfs geen 4-kaart schoppen. Ik kan later altijd nog gas geven.
Welk bod zou je doen? Victor Oranje 2 SA Ik speel (omgekeerde) Lebensohl in deze situatie. 3 kl bieden zou nu zwakker ziijn dan via 2 sa. Als partner iets anders dan 3 kl biedt en dus (tenminste enige) overwaarde, dan heb genoeg voor nog een bodje.
Welk bod zou je doen? Wiebe 3 ♥️
Welk bod zou je doen? Willem van der Vegt 3 ♣️ Constructief
Welk bod zou je doen? erik de visschere 3 ♠️ met zijn dubbel belooft partner bijna zéker een 4 kaart schoppen , vermits ik 9+ hp heb jump ik !
Welk bod zou je doen? ton de vries 3 ♣️ Verwacht een 13-15 balanced bij partner, als partner kort in harten is, hadden ze vast wel in 3H gezeten al. 5K erg hoog, en 4S alleen als partner 4 kaart had. Ik geeft alleen aan Klaver te hebben, en omdat ik over heb met 3K (ik speel Lebensohl)

Probleem 3

Probleem 3. W/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

1club icon
pas
1spade icon
?

spade icon A V 5 2 heart icon A B 5 diamond icon A V 8 7 3 club icon 3

Je bod?

Probleem Naam Antwoord Commentaar
Welk bod zou je doen? Andries 1 SA Geeft in elkgeval de goede kracht aan
Welk bod zou je doen? Anton Doublet Even in de afwachtstand
Welk bod zou je doen? Bart Hoekstra Pas Ik kom nog een keer aan de beurt
Welk bod zou je doen? Bas van Roosmalen 2 ♦️
Welk bod zou je doen? Chretienne Wiessing 1 SA Wat mij betreft: Kiezen tussen doublet of 1SA. P heeft natuurlijk bijna geen punt in z’n handen, dus wat wijsheid is..
Welk bod zou je doen? Dick Brus Pas Zwijgen is goud. Na dbl is het meest waarschijnlijke antwoord van Noord 2 Ha. Als oost dan met een troefje start heb ik weinig vertrouwen in dat contract.
Welk bod zou je doen? Frank Drost 2 ♦️ Keuze uit (Pas?), 1SA, 2 Klaveren, 2Schoppen, Doublet en 2 Ruiten. Partner heeft niet veel. Met 17 HCP en een Singleton Klaveren kies ik alles afwegend voor het Doublet. Kan ik altijd nog mijn Ruiten bieden als Partner Klaveren biedt. Geef ik mijn sterke hand aan en dan hangt het van partners hand af.
Welk bod zou je doen? Frank Jordan 2 ♦️ Ik bied liever geen offshape SA als ik een alternatief heb
Welk bod zou je doen? FredT Pas
Welk bod zou je doen? Gerbrand hop 2 ♦️ Lijkt het beste
Welk bod zou je doen? Gerrit Harkema 2 ♦️ Begin met 2rui, je komt vast nog wel een keer aan bod om te doubleren of vragen om een kla-stop aan p. P kan 0 pnt hebben dan is dit hoog genoeg.
Welk bod zou je doen? Guus Doublet Pas lijkt niet goed. Toch maar x, ondanks het gemis van 4❤️.
Welk bod zou je doen? Han Hoogeveen Pas Geen bevredigend bod, het bieden is nog niet afgelopen. Ik zie het bieden nog niet heel snel heel hoog komen. Het kan heel goed uitdraaien op een gevecht om de deelscore.
Welk bod zou je doen? Hoydonckx 2 ♦️ Je laten horen
Welk bod zou je doen? Jaap Hazewinkel 2 ♦️ Weinig kans dat dit uitsterft. Zelfs als west past houdt oost het hoogstwaarschijnlijk open. Volgende ronde kan ik evt doubleren om mijn max aan te geven
Welk bod zou je doen? Jacques Veenstra 2 ♦️
Welk bod zou je doen? Jetty Doublet Als partner H biedt, dan maar in de evt 4-3 fit
Welk bod zou je doen? Joost van den Buijs 2 ♦️ Wat anders? Pas? Niet met 17 punten. 1 SA? Geen goede verdeling, geen klaveren stop. Doublet? Hartje te weinig. Ik ben misschien te sterk voor 2 ruiten, maar ik heb voorlopig nog niet het gevoel dat we een manche gaan missen.
Welk bod zou je doen? Kees Rietberg 2 ♦️
Welk bod zou je doen? Kees-Jan 2 ♦️ Te sterke hand om te passen. Andere biedingen passen niet bij mijn verdeling.
Welk bod zou je doen? Léon Bijnsdorp 2 ♦️
Welk bod zou je doen? Niels de Bruin Doublet niet erg bevredigend met 3krt harten, maar wat anders?
Welk bod zou je doen? Olaf Duin Doublet Te sterk voor pas of 2 ru. 4 ha nog goed mogelijk.
Welk bod zou je doen? Patrick Finaut Doublet Niet ideaal maar passen krijg ik niet over mijn hart met deze 17 punter. De harten holding is nog niet zo slecht: klaveren kunnen getroeft worden aan de korte kant.
Welk bod zou je doen? Peter Seij 2 ♦️ Even een uitkomst aangeven in geval partner straks moet uitkomen. Succes kan niet gegarandeerd worden.
Welk bod zou je doen? Pieter-Bas de Bruijn Doublet Mijn ♦ zijn te slecht en ik heb teveel punten voor 2♦. Ik ga niet passen met deze hand dus doublet. 2♥ wil ik best spelen, ook in de 4-3 fit.
Welk bod zou je doen? Reinout Hoefer 2 ♦️ Niet opgelegd, maar de hand lijkt mij – net aan – sterk genoeg voor 2Rui. Dbl. zou bij mij vierkaart harten garanderen.
Welk bod zou je doen? Ronald Lokers 2 ♦️ Ik ben voorzichtig in de sandwich, partner hoeft helemaal niks te hebben.
Welk bod zou je doen? Victor Oranje 2 ♦️ Ben wat zwaar voor 2 ruiten, maar verwacht niet al te veel kracht bij partner en dan is het in verband met het strijden om de deelscore mogelijk belangrijker eerst de ruitens in beeld te brengen. Als ik nog een keer aan bod kom, is mijn volgende bod vermoedelijk doublet.
Welk bod zou je doen? Wiebe 1 SA
Welk bod zou je doen? Willem van der Vegt Doublet hand knapt op van schoppen voor me
Welk bod zou je doen? erik de visschere Doublet voor mij gaat het tussen dubbel en 1 SA
Welk bod zou je doen? ton de vries Pas Met opening achter me zijn ruiten V en harten B en wie weet ook schoppen V vaag bezit, voel niet de behoefte te bieden.

Probleem 4

Probleem 4. W/NZ

West

Noord

Oost

Zuid

1spade icon
2diamond icon
pas
?

spade icon A heart icon 10 5 4 3 2 diamond icon 9 club icon H V 10 7 6 3

Je bod?

Probleem Naam Antwoord Commentaar
Welk bod zou je doen? Andries 2 ♥️ Op zoek naar een beter contact ….
Welk bod zou je doen? Anton 2 ♥️ Kan partner niet laten zitten
Welk bod zou je doen? Bas van Roosmalen 3 ♣️ Langste eerst.
Welk bod zou je doen? Frank Jordan 3 ♣️ Een tikje aan de prijs maar ik ga niet passen met een 6-5.
Welk bod zou je doen? FredT 2 ♥️
Welk bod zou je doen? Gerbrand Hop 3 ♣️ wat een rot probleem! 2Harten NF ziet er niet uit, 3kl Forcing is ook wel gortig, maar lijkt me de beste kans op een grote plus score
Welk bod zou je doen? Hoydonckx 2 ♥️ Vijfjaarlijkse Geen steun in de ruiten Kleur niet goed genoeg voor bod op drie niveau
Welk bod zou je doen? Jaap Hazewinkel Pas De stilte van oost is verontrustend. Weinig schoppen en waarschijnlijk wat ruiten. Deze hand riekt naar een misfit. Dan is zo snel mogelijk passen het devies. 3Kl is rondeforcing en niet contractverbetering maar dan is het bieden mogelijk &quot,out of control&#039,. Ofwel West gaan nog 2Sch bieden, of doubleren en als oost dan past kan ik redoubleren of 3Kl bieden.
Welk bod zou je doen? Jacques Veenstra 3 ♣️
Welk bod zou je doen? Jetty 2 ♥️ Mogelijk een H fit niet uitsluiten
Welk bod zou je doen? Kees Rietberg 2 ♥️
Welk bod zou je doen? Peter Seij 2 SA 3SA. Partner is niet gek, het minste wat ie kwetsbaar heeft is een redelijk goede zeskaart R en een punt of 14. Dat betekent dat rechts maximaal een punt of 6 kan hebben. Zowel met dichte of bijna dichter R dan wel kl Ax bij partner komt 3Sa al aardig in de buurt.
Welk bod zou je doen? Pieter-Bas de Bruijn 3 ♣️ Niet forcing maar inviterend. Ik heb liever een ♦ meer, maar partner heeft meestal een goede 6-kaart dus als hij afzwaait in 3♦ is dat nog geen ramp. Met steun is het al snel 5♣.
Welk bod zou je doen? Reinout Hoefer Pas Eerst even afwachten of tegenstanders dit graag gedubbeld willen tegenspelen. Zo ja, moet ik dan alternatief voorstellen ? Geen idee. De hand lijkt vrij geschikt voor tegenspelen, maar als partner na dbl. of 2Sch van noord nog krachttonend bod verzint anders dan 3Rui, moet ik nog wel over de brug komen met … (?)
Welk bod zou je doen? Ronald Lokers Pas Bij een misfit zo snel mogelijk passen, toch? Als Oost een strafpas had en West doubleert kun je altijd nog een ronde kleur introduceren.
Welk bod zou je doen? Victor Oranje Pas Ik pas om zo snel mogelijk het slechte nieuws over te brengen. Bieden, bijv. 3 kl leidt vrijwel altijd tot een slechter contract. En bovendien helpen de tegenstander soms door het bieden nog open te houden.
Welk bod zou je doen? Victor Oranje Pas
Welk bod zou je doen? Willem van der Vegt Pas Misfit
Welk bod zou je doen? erik de visschere 3 ♣️ de harten zijn te zwak om te bieden
Welk bod zou je doen? ton de vries 3 ♣️ 3K klinkt me als: forcing, vaak ruiten mee, partner biedt 3R als 3K hem/haar niet bevalt. Daarna 3H. Mijn manier twee kleuren aan te geven. 2S vind ik te vaag.
Welk bod zou u doen? Bart Hoekstra 3 ♣️ Na 3 ruiten bied ik de hartens nog een keer. Misschien zitten we dan ineens veel te hoog maar een 6-5 niet vertellen ga ik niet doen.
Welk bod zou u doen? Dick Brus 2 ♠️ Ik zie mogelijkheden en vraag de hand op. Na 3 ru ga ik passen, helaas. Elk ander bod is goed nieuws
Welk bod zou u doen? Frank Drost 2 ♥️ Oost heeft waarschijnlijk weinig punten en geen fit met West. Gezien mijn eigen 9 punten hebben zowel West als mijn partner een opening. West heeft ook een lange Schoppenkaart, die hij (al dan niet met sprong) gaat herbieden. Voor ons kan de manche er ook zo maar in zitten. Met 2 Harten ga ik eerst op zoek naar een fit in een hoge kleur. Is die er niet dan is Klaveren de troefkleur!
Welk bod zou u doen? Han Hoogeveen 3 ♣️ Misschien is een laffe pas beter, maar leg dat maar eens uit wanneer het 6K is. De vraag is natuurlijk wat je vervolgens na 3R bij maat biedt.
Welk bod zou u doen? Joost van den Buijs Pas Doublet lijkt me ideaal hier, maar dat schijnt niet te mogen… Voor 2 Ha zijn de harten te slecht en voor 3Kl ben ik te zwak. Dan maar pas, we wachten de ontwikkelingen even af
Welk bod zou u doen? Kees-Jan 3 ♣️ Wat een vervelend probleem. Ik vind dat ik te sterk ben om te passen en klaveren is de kleur waarin ik leef. Die bied ik toch maar in plaats van die mottige vijfkaart harten.
Welk bod zou u doen? Niels de Bruin Pas Als Oost een strafpas heeft na doublet van west dan bied ik 3kl. Mogelijk dat 2ru uitgepast wordt of dat West 2sch biedt ipv doublet.

Probleem 5

Probleem 5. O/NZ

West

Noord

Oost

Zuid

1spade icon
pas
3spade icon
dbl
pas
?

spade icon A 8 4 heart icon H 10 2 diamond icon 10 8 6 4 3 2 club icon 2

Je bod?

Probleem Naam Antwoord Commentaar
Welk bod zou je doen? Andries 5 ♦️ Met schoppen aas en harten heer moet dit een kans hebben!
Welk bod zou je doen? Bart Hoekstra 4 ♦️ Zelf een manche bieden is teveel. En 3SA gokken is niet winnend volgens mij
Welk bod zou je doen? Bas van Roosmalen 5 ♦️ Met veel minimale handen is het al een goede 5. X ABxx AVxx Bxxx
Welk bod zou je doen? Dick Brus 5 ♦️ Mijn kaarten bekijkend zal hij iets als een 1435 verdeling hebben. Dan lijkt me 5 Ru het meest waarschijnlijke contract. Laat altijd nog open dat noord verder gaat.
Welk bod zou je doen? Frank Drost 4 ♦️ 3 Schoppen is preëmptief. Partner zal een goede opening hebben met hooguit 1 Schoppen. Ik twijfel tussen een Strafpas en een uitkomst met mijn Singleton Klaveren en 4 Ruiten. Als het een beetje loopt na het passen zouden de eerste 5 slagen zo binnen kunnen zijn, maar de Openaar heeft zijn meeste punten ook buiten zijn Troefkleur. Ik kies daarom toch maar voor de aanval met 4 Ruiten. Daarna is het aan mijn partner.
Welk bod zou je doen? Frank Jordan 4 ♦️ Ik zie niet zo snel 9 van top in SA en committeren aan harten gaat uit de hand lopen ben ik bang. Maat kan nog wat doen als hij over heeft, die weet ook dat ik nog niet puntloos hoef te zijn.
Welk bod zou je doen? Gerbrand hop 5 ♦️
Welk bod zou je doen? Han Hoogeveen 5 ♦️ Met een éénkleurenspel doubleren we niet, dus we moeten sowieso in ruiten zitten. Het kan 4, 5, 6R zijn, ik ga voor het gemiddelde. Dat moet een speelbaar contract zijn.
Welk bod zou je doen? Hans 6 ♦️ Eerste reactie 5 Ru. Maar kaart wordt bij nader inzien steeds mooier. 5-5 bij maat valt min of meer af, dus hij heeft minstens 3 R. Ik zie geen mogelijkheden om iets te onderzoeken. 4Sch? Ik weet niet wat de experts daarmee bedoelen, maar als het sleminteresse is kun je net zo goed je eigen slemkleur bieden.
Welk bod zou je doen? Joost van den Buijs 4 ♦️ Pas, 3 SA, 4Ru of 4Ha? Pas zou zeker kunnen, 3Sch gaat waarschijnlijk wel down, want ik breng toch wel 2 slagen mee (klaveren introever of Ha H) maar gaat het genoeg down? Dat doublet van maat moet in deze situatie toch echt wel iets serieus voorstellen, dus ik ben bang een manche te missen. Voor 3SA pleit de schoppen Aas, dat is echt een meerwaarde, maar de verdeling is niet zo best. Voor 4Ha wil ik toch echt wel 4 hartens hebben, maar met een 5-kaart bij maat is het een mooi contract. Ik ga toch maar vertellen dat ik lang ben in ruitens en niet onbemiddeld, misschien komen we dan in het beste contract. De ruitens zijn eigenlijk wat zwak, maar het lijkt me de minste leugen.
Welk bod zou je doen? Kees-Jan 4 ♦️ Niet sterk genoeg voor 5RU en 3SA is wel erg gokken.
Welk bod zou je doen? Kees.Rietberg 4 ♦️
Welk bod zou je doen? Malou 4 ♦️
Welk bod zou je doen? Peter Seij 4 ♥️ Altijd een moeilijke situatie. Links kan best met een 5k harten zitten. Partner moet tenminste wel vier mooie hartens hebben, lijkt me, en zelfs in dat geval heb ik het idee wel tien slagen te kunnen realiseren. In 5R moet ik toch een slag meer zien te halen. Ook passen met kl. uit komt in aanmerking, maar de kwetsbaarheid geeft me het gevoel dat 4H een goede maakkans heeft.
Welk bod zou je doen? Pieter-Bas de Bruijn 5 ♦️ We hebben geen ♠ verliezer. Met ♦AH (of AV met de heer goed) en een andere aas is 5♦ ongeveer dicht. Voor 6 heeft partner teveel nodig.
Welk bod zou je doen? Reinout Hoefer 5 ♦️ Slam is helemaal niet ver weg als partner een beetje in de buurt zit bij een gezond standaard info-dbl. als x AVxx AHxx Bxxx. Don&#039,t play your partner for the perfect hand: er zijn nog veel meer gezonde info-dbls denkbaar waarbij je samen niet meer dan tien of elf slagen hebt.
Welk bod zou je doen? Ronald Lokers Pas 3SA is me net te gortig zonder snelle slagen. Verder heb ik geen idee of/wat er voor ons inzit (4H? 5R? Slem?). Ik hoop op een klaverenintroever en de &#039,zekere&#039, plus.
Welk bod zou je doen? Victor Oranje 5 ♦️ Maat heeft veermoedelijk een singleton schoppen en er is dus op zijn minst een 63 fit in ruiten. Ik heb 4 sch/sa overwogen om daarna de ruitens te bieden, maar dat lijkt mij te veel van het goede. Mocht maat bijv. iets als x, AVxx, Axxx, Axxx hebben gehad dan missen we vermoedeljk een mooi slam. Dat zij dan maar zo.
Welk bod zou je doen? Willem van der Vegt 5 ♦️ 3 SA is verleidelijk, maar met korte klaveren bij mij en korte schoppen bij partner heeft dit ook zeker spel. 4 H is een ander serieus alternatief.
Welk bod zou je doen? ton de vries Pas Tegen Law in misschien, maar lijkt me gemiddeld hoogste score. Klaver uit.