Forum 2024-3 Probleem 5

Probleem 5. O/OW

West

Noord

Oost

Zuid

pas
1spade icon
2heart icon
pas
pas
?

spade icon H V B 9 8 5 heart icon 10 2 diamond icon V 10 7 club icon V 10

Je bod?

Probleem Naam Antwoord Commentaar
Welk bod zou je doen? Bart Hoekstra Pas Had ik maar een zwakke twee geopend …. Nu geloof ik niet meer in 2schoppen. Openhouden omdat partner een strafpas heeft in harten geloof ik niet in
Welk bod zou je doen? Chretienne Wiessing 2 ♠️
Welk bod zou je doen? Frank Drost 2 ♠️ Partner heeft gepast en Oost heeft waarschijnlijk weinig punten. Ik kies ervoor mijn 1-kleurenspel en 6 Schoppen aan te geven en niet te passen of te doubleren. Ben benieuwd wat partner nog voor me meebrengt.
Welk bod zou je doen? Gerard van den Beukel Pas Heeft maat een strafpas of missen OW de boot? Ik ga uit van het laatste
Welk bod zou je doen? Gerbrand Hop Doublet Pas kan echt niet in de BAM
Welk bod zou je doen? Guus 2 ♠️ Niet meer te vertellen dan dat
Welk bod zou je doen? Han Hoogeveen 2 ♠️ Ik heb geen verdedigende waarden, dus doublet durf ik niet. Met -100 win ik van -110, dus een pas valt ook af. Dus dan maar 2S.
Welk bod zou je doen? Jacques Veenstra 2 ♠️
Welk bod zou je doen? John Korver 2 ♠️ Waarschijnlijk heeft partner een strafpas of geen bod.
Welk bod zou je doen? Julian 2 ♠️ 1. Ik denk niet dat ze 2 down gaan 2. Nu wet van totaal aantal slagen. 15+ troeven. Omdat ik denk dat ze niet meer dan een down gaan, denk ik dus dat zij &gt,6 slagen hebben. Als ze 7 slagen hebben, hebben wij er minstens 8. Dan haalt 2 schoppen dus. Als 2 H haalt, dan is 2 S misschien down 1. Als 2 H+1 gaat, dan is 2 S misschien down 2. Als 2H+2 gaat, dan is 2 S misschien down 3. En dit is wel pessimistisch. Vaak zal zowel 2 S als 2 H halen, en dan verlies je dus een partscore.
Welk bod zou je doen? Kees-Jan Pas Ik zou hier zeker geen 1SC mee geopend hebben. Dit is toch gewoon een zwakke twee? Nu hoop ik maar dat zij wat gemist hebben.
Welk bod zou je doen? Niels de Bruin 2 ♠️ partner zal wel punten hebben, maar deze hand is niet geschikt voor heropeningsdoublet m.i.
Welk bod zou je doen? Pieter-Bas de Bruijn 2 ♠️ Ik heb weinig verdediging en verwacht dat 2♥ wel gemaakt wordt. Met deze kwetsbaarheid wil ik dan wel 2♠ spelen.
Welk bod zou je doen? Rinus de Louw 2 ♠️ moed wordt beloond, 2 harten gaat niet down, ook niet als partner tegenzit in de kleur.
Welk bod zou je doen? Ronald Lokers Pas Ik kan openhouden met doublet voor als partner een strafpas had maar ik heb zelf geen verdedigende slagen. Verder wil ik ook niet het risico lopen dat ik OW alsnog naar een maakbare manche lift. Dus ik pas.