Forum 2024-3 Probleem 1

Probleem 1. W/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

2heart icon
3diamond icon
3spade icon
?

2heart icon = zwak met beide majors.

spade icon H 6 heart icon A 8 5 4 diamond icon H V club icon A B 9 5 2

Je bod?

Probleem Naam Antwoord Commentaar
Welk bod zou je doen? Albert 6 SA Praktisch bieden voor beginners
Welk bod zou je doen? Anton 3SA
Welk bod zou je doen? Bart Hoekstra 4 ♣️ Echt en forcing
Welk bod zou je doen? Frank Drost 3SA Noord zal een opening hebben en minimaal 6 ruiten gezien mijn Ruiten Vrouw en Heer. Met dekkingen in zowel Harten als Schoppen en achter Oost zittend moet 3 Sans Atout haalbaar zijn.
Welk bod zou je doen? FredT 3SA Vanwege noords beperkte aantal punten in ruiten, kan de benodigde steun in de andere kleuren verwacht worden.
Welk bod zou je doen? Han Hoogeveen 4 ♣️ 6K in mijn hand is dichtbij. Doublet lijkt me straf.
Welk bod zou je doen? Hans Hoogeboom 6 SA
Welk bod zou je doen? Jaap Hazewinkel 4 ♣️ Is uiteraard MF. Het kan nog makkelijk slem zijn. Mijn partner biedt 3Ru kwetsbaar niet op tramkaartjes. Ik hoog 5Kl van partner op naar 6Kl, Na 4Ru bied ik 4Ha (kickback voor Ru).
Welk bod zou je doen? Jacques Veenstra 3SA
Welk bod zou je doen? John van Veen 3SA
Welk bod zou je doen? Joost van den Buijs 6 SA SA lijkt de beste speelsoort. Dat moet dan ivm de schoppen in mijn hand zitten. Punten genoeg en ik krijg partner toch niet uitgelegd in welke gevallen hij naar slem moet gaan, dus dan doe ik het zelf wel.
Welk bod zou je doen? Jos van Gerwen 3SA Partner moet wel iets hebben voor zijn bod. De start komt naar me toe en er zijn waarschijnlijk voldoende slagen van top in klaveren en ruiten.
Welk bod zou je doen? Kees Mosch 5 ♣️ 3 ruiten belooft sowieso ook punten, en partner heeft er maximaal 5 in ruiten. De overige punten kunnen zeer goed aansluiten op de kaart van Zuid. Daarom 4 sa als limit en invite. Partner zal zijn key-cards gaan doorgeven vanaf 15/16 punten.
Welk bod zou je doen? Kees-Jan 6 SA Dit zal in de buurt van maken zitten.
Welk bod zou je doen? Leo Huvers Dbl 3R belooft zo’n beetje 12-15 met een 6-krt. Mij lijkt niet onwaarschijnlijk dat het 6 Sa of 6kl voor ons is. Partner zal A(B)xxxx rui hebben. Welke 7 punten heeft ie nog meer? Kwetsbaar 2H zegt tegenwoordig niet zoveel meer. Kan BT9xxx zijn. 3S moet wel wat wezen, waarschijnlijk ook wat in ha erbij. Doublet is flexibel, dan hoor ik meer.
Welk bod zou je doen? Marcelo 3SA
Welk bod zou je doen? Niels de Bruin 3SA Dit kan slem zijn, maar niet 6 ru van wege de start door sch H heen. Noord zou een singleton schoppen kunnen hebben, maar dat gaan we niet gokken. Met bv xx, Vx, ABxxxx, HVx bij N is 3SA genoeg.
Welk bod zou je doen? Onno Janssens 4 ♦️
Welk bod zou je doen? Patrick Finaut 4 ♥️ Klein of groot slem. Ik breng alvast partner op de hoogte dat wij de sterkste zijn. Ik hoop 4 schoppen te krijgen, waarna ik verder kan met 4SA. Zonder schoppencontrole komt 6SA nog in aanmerking.
Welk bod zou je doen? Pieter-Bas de Bruijn 4 ♠️ Ik stel ♦ als troef vast op weg naar slem. Ik wil 6SA spelen om ♠H te beschermen, voor 7♦ moet partner mooie ♣ mee hebben maar ik weet niet of ik daar nog achter kan komen.
Welk bod zou je doen? Reinout Hoefer 6 ♣️ Oh, brr! Ieder hoog eindcontract zou nog nog goed kunnen zijn. Als het in mijn hand zit levert dat vermoedelijk een voordeel op. Wat betekent 4Kl ? En hoe wordt partner geacht daarop te reageren ? Ik denk dat ikzelf een knoop moet doorhakken. Ik denk dat partner na mijn 6Kl beter kan inschatten wat ik feitelijk bezit. De kwetsbare opening moet toch iets voorstellen, dus is de veronderstelling dat partner een goede klaveraansluiting moet bezitten toch wel realistisch, denk ik.
Welk bod zou je doen? Remko Rankenberg 3SA Bieden waar je denkt te kunnen maken?
Welk bod zou je doen? Rinus de Louw 4 SA op zoek naar slem, ruiten troef.
Welk bod zou je doen? Ronald Lokers 4 ♣️ Ik heb sleminteresse maar het spel moet waarschijnlijk in mijn hand zitten, dus ik ga op onderzoek naar 6K of 6SA.
Welk bod zou je doen? Sjoerd 4 ♥️ Lastige hand. Als partner iets heeft als xx Hx AB109xx HVx is het 6SA in mijn hand maar als partner iets heeft als Ax Hx AB109xx HVx is het 7R / SA. Ik zou daarom ook het liefst &#039,gewoon&#039, 4SA azen bieden en als alles binnen is met 5S naar extra&#039,s vragen en dan na 6K 7R bieden (en hopen dat de klavers dan dicht zijn of KV goed zit) maar ik ben bang dat 4SA misschien als kwantitatief wordt opgevat. Het lijkt mij dat 4H ook de ruiten vast stelt en ik hoop dan uiteraard op 4S bij partner. Daarna weer 4SA en evt. 5SA bieden.
Welk bod zou je doen? Sjoerd 3SA Partner moet voor z&#039,n bod punten in ♦ en ♣ hebben. Slem is te ver weg
Welk bod zou je doen? Thei den Haan 3SA
Welk bod zou je doen? paul wauters 6 ♣️ In een klavercontract is mijn schoppen heer beschermt.
Welk bod zou je doen? ton de vries 3SA Ga mijn schoppen keer beschermen en Sans bieden. 4Sa als to invite lijkt aantrekkelijk, maar is dat wel kwanti of azen vragen voor Ruiten? Ik pak mijn plus in 3Sa.