Forum 2024-1 Probleem 5

Probleem 5. Z/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

?

spade icon B 10 9 8 7 4 heart icon H diamond icon B 9 5 3 2 club icon A

Je bod?

Probleem Naam Antwoord Commentaar
Welk bod zou je doen? Anton 2 spade icon Muiderberg met een supermaximum
Welk bod zou je doen? Anton 2 diamond icon Multi
Welk bod zou je doen? Bart Hoekstra Pas Er waren ooit tijden dat ik dit een preemptieve opening vond en dan heb ik nog meer begrip voor 4schoppen dan voor 3 schoppen. De kleuren (6/5) zijn echter te slecht. Bovendien heb ik met ka en hH teveel defensieve waarde. Een 1 opening is dit in mijn optiek nooit (geweest).
Welk bod zou je doen? Ernst Warendorf 2 SA Niet 1 schoppen, maar genoeg voor een Muiderberg
Welk bod zou je doen? Fred Titulaer 2 spade icon
Welk bod zou je doen? Gerbrand Hop 2 spade icon passen met een 6-5 gaat me te ver. Zia herbiedt zijn 5krt altijd nog een keer na een zwakke 2
Welk bod zou je doen? Han Hoogeveen Pas Saaie serie, alweer pas (of ligt dat aan mij)? Ik kijk later wel wat er gebeurt, dan kan ik het beter beoordelen.
Welk bod zou je doen? Jaap Hazewinkel Pas Prachtige shape maar punten in de verkeerde kleuren. Het kan ff duren voor je troef hebt getrokken of de zijkleur hebt vrijgespeeld
Welk bod zou je doen? Jacques Veenstra 2 spade icon Er zijn twee tegenstanders en maar één partner die ik het met dit bod moeilijk kan maken. Kwetsbaar deze kaart in de 1e hand openen met 1 Sch lijkt me te veel van het goede. En om te passen komt niet bij me op.
Welk bod zou je doen? Jos van Gerwen 2 spade icon &quot,Bastaard&quot, Muiderberg
Welk bod zou je doen? Kees-Jan 1 spade icon 6-5 come alive
Welk bod zou je doen? Niels de Bruin 1 spade icon met schoppen en harten verwisseld zou ik passen. Als partner biedt dan blijf ik schoppen bieden, behalve als hij ruiten biedt
Welk bod zou je doen? Pieter-Bas de Bruijn Pas Ik speel geen Muiderberg en de ♠ zijn te slecht voor een 1e hand kwetsbare 2 opening. Mijn punten zitten ook nog eens heel slecht in de korte kleuren.
Welk bod zou je doen? Ronald Lokers Pas In de eerste hand wil ik (ouderwets?) een betere kleur hebben. Als de punten in mijn lange kleuren hadden gezeten had ik hier zeker mee geopend, maar nu wacht ik even de ontwikkelingen af.
Welk bod zou je doen? Ton de Vries 3 spade icon Regel van 11(00) dan maar, kan pas of 2S (zwak) niet over mijn lippen krijgen, voor 1S te weinig. Dit is meer aanvalhand dan hand om te verdedigen. Met allen kwets 3S mijn bod. Je hebt nauwelijks verdediging. 4S me te gek, 3S watjesbod, maar doe ik toch
Welk bod zou je doen? Wiebe 4 spade icon Pas is mijn alternatief (maar neem graag het heft in handen)
Welk bod zou je doen? paul wauters Pas Te weinig punten in de lange kleuren, punten in de bijkleuren (dus goed als verdediging). Passen en afwachten dus.