Forum 2024-1 Probleem 3a

Probleem 3a. W/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

1heart icon
pas
1spade icon
?

spade icon A H V 7 2 heart icon A B 5 diamond icon H V B 7 6 club icon

Je bod?

Naam Antwoord Commentaar
Bart Hoekstra 2 spade icon Echt! Met opdracht 3b erbij heb ik zo’n vermoeden dat het hartje pas zal zijn maar dat krijg ik niet voor elkaar. Na een pas krijg ik mijn hand niet meer in beeld. Ik ga nu bieden en als ik weer aan de beurt kom bied ik die andere kleur
Jacques Veenstra 2 diamond icon een voorzichtige 2R om OW uit de tent te lokken. Mochten ze in Sa verzeilt raken, wil ik wel een ru-start.
Ronald Lokers 2 diamond icon Partner heeft heel weinig punten en lange klaveren, een 2-3-2-6 of 2-3-3-5 zou zomaar kunnen. In het laatste geval kunnen we in ruiten concurreren, maar een manche zie ik niet zitten.
Jan van Buren 3 diamond icon De enige kans op een manche is 5 R. Met een 10pts opening kan partner nog RAxx(x) hebben en kan de 5de S worden vrijgetroefd. Na 3R is er met de aangegeven kaart een reële kans dat partner 4/5 R bied. Als partner niets heeft is er een goede kans dat 3R gemaakt wordt, 4R 4S en een H. Biedt de teg. door dan is er een kans dat het down gaat
FredT Doublet
Jos van Gerwen Doublet lelijk maar als partner klaveren bied kan ik altijd nog uitwijken naar sans
Niels de Bruin Doublet passen of ruiten bieden lijkt me niks, dan maar doubleren en zien we later wel verder
Pieter-Bas de Bruijn Doublet Eerst doublet en daarna bied ik ◇ om mijn kracht te vertellen.
Pieter-Bas de Bruijn Doublet Eerst doublet en daarna bied ik ♦ om mijn kracht aan te geven.
Anton Pas In de 2e ronde wel meedoen. Partner heeft niets qua punten
Frank Drost Pas Laat de tegenstanders eerst maar kleur bekennen met hun volgende biedingen. Ik kan er altijd nog inkomen als ik dat wil. Met 20 (22) honneurpunten en een renonce Klaveren heb ik nog alle kans.
Gerbrand Hop Pas
Henri Maarse Pas Ontwikkelingen maar eens afwachten
Wiebe Pas