Forum 2023-3 Probleem 1

Probleem 1. W/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

2heart icon
pas
pas
??
2heart icon is zwak.

spade icon V 7 6 heart icon 9 6 diamond icon 8 5 club icon A H 8 5 3 2

Uw bod?

Naam Antwoord Commentaar
Bart Hoekstra 3 club icon Hoewel ik neig naar pas krijg ik dat aan tafel niet uit mijn biddingbox, daarvoor ben ik te avontuurlijk ingesteld (en waarschijnlijk ook te kortzichtig). Ik heb zes klaveren met AH in de uitpas, ik vind het genoeg voor een bodje. Wellicht wordt ik opgeknoopt maar als partner hierop 3SA kan bieden dan heb ik met Vxx bij partner een behoorlijk slagenpotentieel.
Gerbrand Hop 3 club icon Het kan net (niet)
Han Hoogeveen 3 club icon Ik heb weinig, maar durf ik wel aan. Het kan nog gemakkelijk 3Sa zijn.
Henri Maarse 3 club icon Voor dbl heb ik een Sch te weinig en ook te weinig defense. Blijft over pas of 3 Kl. Dan kies ik 3 Kl, daar lijkt mijn hand ook op.
Jaap Hazewinkel 3 club icon Passen lijkt geen winnende optie. Iets anders dan 3Kl zie ik niet als een optie.
Jacco van Egdom 3 club icon Partner zou een strafpas kunnen hebben, maar als hij/zij 3R biedt na doublet ben je niet blij c.q. ver van huis en word je zomaar zelf opgepakt.
Jacques Veenstra 3 club icon
Martijn Oppers 3 club icon Partner kan heel goed een strafpas hebben, maar het gaat me te ver hier te doubleren en helemaal om te passen. Het zal waarschijnlijk 3 sa worden en dat heeft dan goede kansen.
Remko Rankenberg 3 club icon Doublet voor als partner een strafpas heeft. 5 schoppens is minder waarschijnlijk. Maar wel met risico op ruiten bij partner. Mij te riskant. Andere optie 3 klaveren of toch pas.
Vincent Broersen 3 club icon
victor oranje 3 club icon Partner heeft geen 16-19 sa en geen info doublet of sch volgbod. Dat laat echter nog steeds een keur aan handen over, waarbij 3 sa een goede kans moet maken. Partner weet dat ik op de 4e hand protegeer, dus hij houdt rekening met wat lichtere handen.
Kees Bakker Pas Als ikzelf weak 2 speel, eindig ik altijd in 4M in de verkeerde hand, als zij het tegen mij spelen, heb ik dit soort biedproblemen. Kan mij goed voorstellen dat ik in 3C voor 500 ga, maar ook dat ik een manche mis. Ook speelt mee dat als 3C het beste contract voor ons is, partner mij dat niet laat spelen. Ik kies er voor te proberen uit de problemen te blijven. Onder het motto &quot,wed altijd tegen Ajax, dan ben je altijd blij&quot, geef ik het hartje natuurlijk aan wel bieden.
Kees-Jan Pas Niet sterk genoeg voor een bod.
Léon Bijnsdorp Pas Pas. Te weinig voor 3kl.
Patrick Finaut Pas De zuidhand is wellicht te zwak om het bieden open te houden. 3Kl is wellicht niet forcing, maar vrees dat het bieden zal ontsporen. Ik verkies om tegen te spelen.
Peter Jansen Pas Te weinig voor 3club icon. Partner zal op 3club icon snel 3Sa bieden en dat gaat zo maar fout met 2 lekke kleuren in mijn hand. En als de klaveren niet lopen lijkt het al helemaal hopeloos.
Pieter-Bas de Bruijn Pas Ik kan geen 3♣ bieden, dat belooft 12+ punten. Het is geen manche voor ons want partner had met 15 punten of meer wel iets gedaan. We gaan proberen 2♥ down te spelen.
Rinus de Louw Pas 3 klaveren lijkt me het goede eindbod, maar ik wil wedden dat mijn partner niet past als ik 3 klaveren bied….
Ronald Lokers Pas Mijn doubleton harten maakt het wat minder waarschijnlijk dat partner een strafpas had. Dus de punten zouden hier wel eens heel gelijk over de handen verdeeld kunnen zitten. Dan is 3K ook nog lang niet gemaakt. Dus ik kies voor een laffe pas.
Victor Pas Als partner niet in staat is tot een bod heb ik daar niets aan toe te voegen.