Forum 2023-1 Probleem 5

Probleem 5. Z/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

pas
pas
1club icon
3diamond icon
pas
pas
dbl
pas
??

spade icon B 6 5 2 heart icon H B 9 6 3 diamond icon V 3 club icon 6 4

Uw bod?

Naam Antwoord Commentaar
Han Hoogeveen 3 heart icon Toch maar mijn beste kleur zonder enkele ambitie. Waarom geen 2K geopend (zwak met hoge kleuren)?
Henk Hollmann 3 heart icon Met schoppenvrouw in plaats van ruitenvrouw, of met meer distributie had ik 4 geboden, maar nu vind ik dit wel genoeg.
John Korver 3 heart icon Allen kwetsbaar. Oost zal wel wat honneurs in ruiten hebben. Een 4 harten bod lijkt mij iets te riskant.
Jos van Gerwen 3 heart icon Partner wil nog wat horen. Dus de langste kleur.
Maurits van der Vlugt 3 heart icon Ik word ook een dagje ouder…
Mona Richter 3 heart icon Partner wil een kleur horen
Niels de Bruin 3 heart icon noord moet sterk zijn, voor 4Ru is mijn kaart niet goed genoeg.
Patrick Finaut 3 heart icon
Rinus de Louw 3 heart icon 4 harten is mij te hoog gegrepen met deze verdeelde hand en gammele plaatjes
ton de vries 3 heart icon Vind dat ik te weinig heb voor 4R (majors) of 4H
Ronald Lokers 4 spade icon Alle schijn van een dubbele fit in de hoge kleuren. Ik kies voor de 4-4 in schoppen zodat op de 5e harten mogelijk een loser weg kan.
Anton 4 heart icon
Chretienne Wiessing 4 heart icon Ik neem aan dat P wel 17+ punten heeft en vierkanten (of 3/4) hoog. Dan wil ik 4h wel proberen
Gerbrand Hop 4 heart icon ik wil wel graag in de 5-3 fit spelen, partner kan 3316 hebben en dan komen we na 4ru niet goed uit
Jan Willem van Nunen 4 heart icon Twijfel tussen 3 of 4 harten, zelfs 4 ruiten (kies maar een major) kan. Praktisch moet het toch maar 4 harten worden.
Kees-Jan 4 heart icon Net teveel om nu niet te springen en de hartenkwaliteit is zoveel beter dan schoppen dat ik 4HA bied.
Theo den Haan 4 heart icon
Edwin Maes 4 diamond icon Kies a major p
Ernst Millaard 4 diamond icon We vragen p naar zijn hoge beste hoge kleur.
Evert 4 diamond icon
Harry K 4 diamond icon
Jan Talmon 4 diamond icon Ik denk dat je genoeg hebt voor een manche nu je beide hoge kleuren hebt. Ik laat partner kiezen.. Zij kan met een sterke hand ook een off-shape doublet loslaten met bv een 4-2-2-5 verdeling. Dan wil je niet in 4 ha zitten.
Jan Wolthuis 4 diamond icon Partner heeft een maximale 1-opening maar geen smf-hand. Met 5-4 hoog en 7 HCP wil je de manche spelen. Met 4Rui beloof je beide hoge kleuren en laat je partner kiezen..
Joop Belderok 4 diamond icon Partner zal kort zijn in ruiten, maar kan zeker nog een doubleton hebben. En dat betekent direct al 2 verliesslagen. Maar ik ga liever down in een manche dan 3+1 te maken. Keuze is dan nog zelf spelen (4 harten bieden) of partner. Met ruiten vrouw in mijn hand lijkt een uitkomst van de ruitenbieder net iets meer voordeel te bieden, dus: partner, kies maar!
Kees Bakker 4 diamond icon Ik heb liever dat partner speelt dus laat hem maar zijn major bieden Overigens had ik met mijn gepaste hand net 3D gedoubleerd, dan zal partner 3M of 4M bieden als dat goed voor ons is, nu komen we waarschijnlijk te hoog, maar dat is niet de eerste keer.
Koen Poppe 4 diamond icon De manche moet toch vaak wel kansrijk zijn. En daarbij – beter de beste speelsoort dan het beste niveau.
Leo Huvers 4 diamond icon Het lijkt erop dat partner een singelton rui heeft of een balanced hand met bv rui aas x. Met 4R mag ie kiezen. In de eventuele 4/4-fit ha zitten is vast niet slechter dan in 4/4 sch.
Theo den Haan 4 diamond icon Laat partner kiezen, sterke hand speelt