Forum 2022-5 Probleem 4

Probleem 4. O/NZ

West

Noord

Oost

Zuid

pas
?

spade icon 2 heart icon A 10 8 6 5 2 diamond icon H B 10 8 4 club icon 8

Uw bod?

Naam Antwoord Commentaar
Anton 1 heart icon Kan net
Bart Hoekstra 1 heart icon Dit lijkt me toch een opening
Ernst Millaard 1 heart icon Met een gepaste hand voor ons, wil ik niet een preemptieve actie ondernemen. Partner kan nog heel sterk zijn. Een 6511 verdeling heeft zoveel slagen potentieel dat ik hiermee gewoon op 1 niveau open.
Jaap Hazewinkel 1 heart icon Met een andere kwetsbaarheid of zelfs een andere positie dan 2e, komt 4Ha zeer in aanmerking.
Klaes Eringa 1 heart icon Weinig punten, maar slechts 6 verliezers en een goede tweede kleur. Na 1 Sch of 2 Kl bied ik 2 Ru. Na 1 Ha – 1 Sch -2 Ru – 2 Sch pas ik. Na 1 Ha – 1 Sch -2 Ru – 3Kl bied ik 3 Ha. Na 1 Ha – 2 Kl – 2 Ru -2 Sch bied ik 3 Ru.
Lammert 1 heart icon
Maurits van der Vlugt 1 heart icon Alternatief is 2H als dat een zwakke 2 is (dan later nog een keer R bieden als dat kan). Maar we spelen geloof ik Muiderberg?
Pieter-Bas de Bruijn 1 heart icon Eigelijk net te weinig voor 1♡, veel teveel voor 2♡. Ik heb niet veel nodig bij partner voor de manche dus passen is geen optie.
Rinus de Louw 1 heart icon punt tekort volgens de regel van 20, who cares? Mijn volgende bod wordt 2 ha om aan te geven dat ik zwak ben, behalve natuurlijk als we een fit in harten of ruiten blijken te hebben
Rob Wijman 1 heart icon Volgens de regel van 20 is dit net geen opening (11 kaarten en 8 punten is opgeteld maar 19). echter de twee tienen geven de doorslag om toch maar te openen. Je kan beter deze kaart omschrijven als je laag begint. Een van de oude Borm regels zei dat je kwetsbaar best licht mag openen, immers er later in komen is veel gevaarlijker… Ik denk dat een 4H opening (met vaak een distributioneel karakter) ook een groot aantal stemmen zal krijgen.
Ronald Lokers 1 heart icon Ook als OW hoog in schoppen gaan bieden ben ik van plan mijn ruiten nog een keer te melden. Te veel potentieel voor een preempt.
Tjebbe Witteveen 1 heart icon Ik heb verschillende opties overwogen. Pas om daarna mijn 2 kleuren spel aan te bieden maar dan gaat na hoog bieden in sch niet lukken. 4har is wat je wil spelen maar in de tweede hand maak je het partner erg lastig. 3har dan weet partner echt niet wat hij moet doen. Voor een zwakke 2 heeft de hand teveel speelkracht. Dus uiteindelijk valt de keuze op 1 har natuurlijk niet ideaal maar dan was het ook geen forum hand.
Victor Oranje 1 heart icon bij andere kwetsbaarheid 4 harten opening. Ondanks geringe puntenkracht verwacht ik niet heel grote rebid problemen, zolang partner maar niet hoofdzakelijk zwarte kaarten heeft. Passen is link omdat je bij gebreke van de hoogste kleur (sch) wel eens te laat kan zijn.
Vincent Broersen 1 heart icon 1H &amp, 4H zijn serieuze opties voor mij, ik kies voor 1H omdat mijn ruitens vrij goed zijn en ik in de 2e hand zit
Chretienne Wiessing 2 heart icon Te zwak om te openen, maar een hele mooie verdeling!
Gerbrand Hop 2 heart icon En daarna 3Ru als dat kan :)
Jos van Gerwen 2 heart icon Kans om de ruiten nog te introduceren
erik de visschere 2 heart icon Bicolor 5+ hrt &amp, 4+ onbekende mineur , geen openingskracht , na 1 hrtpppppp opening vinden opp te gemakkelijk hun schoppen fit
gerard Schuijt 2 heart icon
Michel Bouten 2 diamond icon 2Ru zwak met Harten of een sterke Schoppen of Sa
Dale Rudrum 3 heart icon
Piet Lagas 3 heart icon Niet kwetsbaar bied ik 4
A. Smeulders 4 heart icon 6+5=11 kaarten in 2 kleuren &gt, biedt 4.
Jacco van Egdom 4 heart icon
Jan Wolthuis 4 heart icon te zwak voor 1Hrt (belooft meer in de verdediging), te sterk voor een multi. Met 3 slagen bij partner maak je 4Hrt. En: je neemt de meeste biedruimte weg voor de zwarte kleuren.
Paul Tijssen 4 heart icon
Erik Slump Pas Dit gaat niet rondgepast worden en met de 2e hand moet je oppassen dat je maat niet dwars zit met jouw acties. De hand is veel te mooi om zwak te openen en echt te zwak voor 1HA. Als West gaat bieden kan ik dit nog wel over het voetlicht krijgen en als maat gaat bieden lukt me dat ook wel omdat ik niet onder de manche stop. Na mijn voorpas kan ik niet meer overbieden. Zelfs niet als West 4KL of 4SC knalt.
Mark de Meer Pas Te veel speelkracht voor een zwakke 2, niet genoeg voor een opening. de regel van 1100 om 4h te openen met een 6/5 gaat even aan mij voorbij. Het beste is m.i. om de ontwikkelingen even af te wachten