Forum 2022-5 Probleem 3

Probleem 3. N/‒

West

Noord

Oost

Zuid

1 heart icon
pas
1spade icon
pas
2heart icon
pas
?

spade icon H 9 8 7 4 3 heart icon 5 diamond icon A 7 club icon A 8 5 2

Uw bod?

Naam Antwoord Commentaar
Mark de Meer 2 SA In paren zou ik lekker passen. Ik ga dus uit van 4 tallen hier. De S kleur is te mottig om hier iets mee te doen. 2 SA lijkt het meest omschrijvend te zijn. P kan eventueel nu nog 3 laag bieden. Dan kan ik nog steeds 3S bieden.
Ronald Lokers 2 SA Te veel om te passen, en alle andere biedingen geven een verkeerd beeld van je hand. 3S op deze magere schoppens lijkt me ook niks.
Edwin Maes 2 spade icon To play
Gerbrand Hop 2 spade icon Erg onderboden, maar ik zie nog geen manche, pas is me te laf.
Henk Roede 2 spade icon
Kees Bakker 2 spade icon Hangt wel een beetje af van de status van 1H – 2S direct maar is klassiek een constructief bod
Martin de Haas 2 spade icon 2S (6-11, 6 kaart) is een onderbod maar hoog genoeg als partner er 1 heeft. Als partner 3 kaart steun heeft steunt verwacht ik dat hij steunt, met een doubleton alleen met duidelijk overwaarde.
Maurits van der Vlugt 2 spade icon Licht aanmoedigend, te veel schoppen voor 2SA, en te slechte schoppen voor 3S. Pas komt in aanmerking in Matchpoints, maar in IMPs gaat het om de manches.
Piet Lagas 2 spade icon Blijf zo laag mogelijk met misfit
Rob Wijman 2 spade icon Het lijkt niet dat we samen de waarden voor een goede manche hebben. Een 2S bod nu is toch enigszins constructief, NF, maar je partner moet met enige steun en een redelijke kaart nog wat doen. Als je een van de beide m azen zou missen, zou je moeten passen op 2H, maar met deze kaart wil je toch proberen of er nog iets van beweging bij partner is
Tjebbe Witteveen 2 spade icon Conventioneel en mancheforcing, vraagt om hand verder te omschrijven. 1har – 2sch is 6krt (7-11p).
Victor 2 spade icon Kans op misfit te groot, beslist geen spel voor SA
Wiebe 2 spade icon Direct 2S (na 1H) is zwak, 1S dan 2S impliceert waarden
Pieter-Bas de Bruijn 2 spade icon Dit lijkt op een misfit en dan zitten we al snel te hoog. Ik ben te zwak voor 3S en zonder steun komt er dan 3SA en dat lijkt me niet speelbaar. Dus 2S. Als maat minimaal is zitten we waarschijnlijk in het juiste contract.
Aris van de Peppel 3 SA
Jacques Veenstra 3 spade icon Misfit dreigt. Toch geen onaardige kaart. Zelfs met een zwakke opening met harten is 4S mogelijk als Noord 3kaart S heeft. 3S lijkt me inviterend
Jan Talmon 3 spade icon Inviterend voor een SCH manche. een alternatief is 3 klaver, maar dat is manche forcing.
Marcel 3 spade icon Ouderwetse invite. Tegenover Axx B109xxx Hx HV is het ongeveer zes…
Rinus de Louw 3 spade icon 3 schoppen is inviterend met 6 krt (en natuurlijk kort in harten). 3 klaveren zou mf zijn. Daar ben ik te zwak voor.
erik de visschere 3 spade icon 3 sch omschrijft het best mijn hand , lange schoppen en niet MF , schoppen contract zal wachten beter spelen dan SA ?
Anton 3 club icon Op weg naar 3SA door partner
Bert Hendrix 3 club icon 2 Sch is te tam, maar voor 3 Sch is de kleur te slecht. Als maat 3 Ru biedt (vierde kleur) kan ik nog 3 Sch bieden
Carel Horstmeier 3 club icon De manche kan nog, 2♤ is te weing ondernemend, evt. 3NT krijgt N als leider.
Fred Coppens 3 club icon beschrijf 9 van de 13 kaarten, ontken een dubbelton harten en is MF
Jos van Gerwen 3 club icon Vervelende misfit die ook in SA een probleem kan worden. Daarom liever schoppen. Twee is wat onderboden dus dan maar drie.
Piet 3 club icon Met 2S of 3S geef je te weinig informatie, met 3K heb ik er al minimaal 9 verteld, plus de mancheinteresse.
Wouter Theune 3 club icon
Frits Tolman 4 heart icon
jeroen van der Slik 7 SA jammer dat doublet niet tot de mogelijkheden behoort, foutje in de opties. Daarom 7 Sa ingevuld
Don Severeijns Pas
John Korver Pas