Leads 2022-5 Probleem 4

O/OW

West

Noord

Oost

Zuid

pas
3SA*
pas
4club icon*
pas
4heart icon*
pas
4SA*
pas
5SA*
pas
6spade icon
a.p.
3SA = goede 4M-opening; 4club icon = vraagt kleur en is sterke slempoging; 4heart icon = spade icon;
4SA = azen vragen; 5SA = maximaal (in context), 2 keycards + spade iconV.

spade icon 9 3 2 heart icon 8 diamond icon 9 6 5 club icon H V B 10 7 3

Naam Antwoord Commentaar
Piet Lagas spade icon 2 Alles kan goed of slecht zijn. Maar misschien is passief troef uitkomen het beste.
Anton club icon H Meest agressieve uitkomst die mogelijk is
Erik Slump club icon H Alleen als maat 4HA gedoubleerd zou hebben zie ik een andere reden dan een klaverstart. Als het down kan moeten we een slag ontwikkelen voordat maat met een aas aan slag komt en voordat de opps een kans krijgen om die verliezende slag weg te poetsen.
Jos van Gerwen club icon H Weinig bekend over de verdeling. Dit lijkt de beste kans om een slag te ontwikkelen.
Jaap Hazewinkel heart icon 8 De kans dat ik een klaverslag ontwikkel lijkt me kleiner dan dat ik partner tref met Ha Aas.
Jan Wolthuis heart icon 8 Lastig. Troefstart kan om introevers te beperken. Klv kan om daarin een slag te ontwikkelen. Introever in hrt is toch beste kans op een downslag, bv als partner hrt A heeft dan wel troef A.
Lammert Postma heart icon 8
Mark de Meer heart icon 8 Introever toch maar. Aan tafel denk ik dat je snel kH start. In een forum probleem denk je langer na
Maurits van der Vlugt heart icon 8 Klinkt alsof er een Aas weg is, hopelijk is dat H of S Aas. Bovendien zou dit probleem nooit het licht hebben gezien als K de downstart is! ,)
Michel Bouten heart icon 8 Ik ga voor de Ha A bij partner
Pieter-Bas de Bruijn heart icon 8 Noord en zuid bieden beiden heel sterk maar stoppen in 6♤. Goede kans dat er een aas mist. Ik denk niet dat we 2 ♧ slagen kunnen maken dus partner moet een rode aas hebben. Hartenaas is de jackpot.
Rinus de Louw heart icon 8 grotere kans op doubleton klaveren bij openaar of 1 aas (harten / troef) bij partner? Ik hou het op een aas bij p.
Ronald Lokers heart icon 8 Ergens zit korte klaveren. Als partner die heeft moet het een renonce zijn want ik kom niet meer aan slag om hem de introever te geven. Dus ik zie geen nut in een klaverenuitkomst. Dan liever mijn singleton.
erik de visschere heart icon 8 Als partner 1 aas heeft zullen we enkel via harten aas aan 2 slagen geraken !!