Eva vs. Pepsi (2)

Robbie de Koster vertelde de vorige keer over een 3SA van zijn partner Eva, die hierin onfortuinlijk down was gegaan. Ook dit spel was een mogelijkheid om te schitteren.

Een dag na het elfhonderdje waarmee ik de vorige post afsloot, kreeg ik de volgende verzameling toebedeeld :

spade iconheart icon1092  diamond iconVB10873  club iconV42

In de eerste hand met gunstige kwetsbaarheid lijkt dit anno 2022 een vrij normale 3diamond icon-opening. Partner vroeg via 4club icon optional key cards, waarop 4diamond icon een minimum belooft en de rest key cards aangeeft. Ondanks de redelijk gevulde ruitenhand leek het me alsnog een minimum. Desondanks vroeg partner alsnog om key cards, waarna ze aanlegde in 6SA. Gezien de schoppenholding van Eva leek SA een beter contract dan ruiten. De start was een kleine ruiten, waarna de dummy open ging en het spel er voor Eva als volgt uitzag:

N/OW

spade icon 6

heart icon 10 9 2

diamond icon V B 10 8 7 3

club icon V 4 2

spade icon H 4

heart icon A H V B

diamond icon A H 9

club icon A B 8 7

In eerste instantie lijkt het spel erom te draaien of spade iconA goed  zit of club iconH. Zoals in Polen bleek, kijkt Eva naar meer opties en ze koos ervoor eerst de hartens te cashen, waarna de ruitens volgden. In het totaal zijn dat tien slagen, wat resulteerde in de volgende eindfiguur:

N/OW

spade icon 6

heart icon

diamond icon

club icon V 4

spade icon H

heart icon

diamond icon

club icon A B

Interessant was het afgooien van west. Op de derde harten ging er een klaveren weg. Op de vierde harten een schoppen. Op de derde ruiten gooide west wederom een klaveren af, om achtereenvolgens spade icon10, B en V te lozen. Op dit moment ontstaat er een interessante situatie, aangezien west NIET met schoppen is gestart en wel VB10 blijkt te bezitten. Daarmee lijkt het aas gemarkeerd bij west.

 Op dit moment (vóór de laatste drie slagen)  is het de vraag wat oost over heeft. Gezien het weggooien lijkt het op spade iconA en club iconHx. Eva koos er dan ook om de strip squeeze te voltooien en speelde schoppen, inderdaad: het aas van west. Helaas resulteerde dit in één down. Oost had namelijk in slag 6 club iconH al sec gezet, omdat hij het probleem aan zag komen. De downslag was spade icon9. Hieronder het hele spel:

N/OW

W

N

O

Z

spade icon A V B 10 9 2

heart icon 6 4

diamond icon 6 5

club icon H 9 6

spade icon 6

heart icon 10 9 2

diamond icon V B 10 8 7 3

club icon V 4 2

spade icon 8 7 5 3

heart icon 8 7 5 3

diamond icon 4 2

club icon 10 5 3

spade icon H 4

heart icon A H V B

diamond icon A H 9

club icon A B 8 7

Eerlijk is eerlijk, goed gedaan in de verdediging (Martin Maasik (EST) en Adrians Imsa (LET)) door dit snel te zien en tijdig de koning sec te zetten. Maar wat ben ik ontzettend trots op mijn partner dat ze na zo’n korte tijd pas op serieus niveau bridgen een stripsqueeze op tafel legt. Helaas, doorzien door de tegenstander en daarmee nét geen succesverhaal.