Denk mee over slag 2 (2)

Je speelt de finale van de Meesterklasse viertallen en je bent als noord leider geworden in 1SA gedoubleerd. Het bieden ging daarbij als volgt:

West

Noord

Oost

Zuid

pas
1club icon
1heart icon
pas
1SA
dbl
a.p.

Oost komt uit met club icon3 (3e, 5e) en dit is wat je ziet (jij bent noord dus):

N/Niemand

spade icon H 5 4

heart icon H 5

diamond icon A 10 5 3 2

club icon 9 8 7

spade icon V 7

heart icon B 8 4 3 2

diamond icon B 6

club icon A B 10 5

Partner heeft een erg licht volgbod, of is trouw aanhanger van de Bomhof-compensatie1. Je mist acht schoppens en west zal er daarvan geen 5 hebben; dan zou hij deze zeker geboden hebben. Deze kleur zit dus 4-4 in OW. Oost is zijn 5e club icon gestart dus die kleur zit 5-1. Hoe zit het met de heart icon? West heeft duidelijk een strafpas op 1heart icon gehad en dan is het gebruikelijk dat zijn partner die kleur start, tenzij deze een veel betere uitkomst voorhanden heeft. Aangezien je het hele ‘middenkabinet’ in club icon hebt, is dat hier niet het geval. Het lijkt er daarom op dat oost geen heart icon heeft en dus een 4-0-4-5 verdeling heeft. Dat is wel even genoeg analyse voor nu! Je speelt klein bij in dummy en wint de eerste slag met club icon7 nadat je west met club icon2 ziet bekennen. Denk mee over slag twee! Hoe ga je verder?

1 Bomhof-compensatie: Als je lang bent in de kleur die rechts van je geboden wordt is je hand meer waard, want als je de kleur van de tegenpartij moet introeven in de dummy dan word je nooit overgetroefd.

Deel vooral je gedachten in het commentaarveld hieronder! Over een week het hele spel.