De Wijs Wint Wereldtitel in Wroclaw

Een team onder aanvoering van Barbara Ferm (foto WBF) heeft de wereldtitel gewonnen in de gemengde viertallen op de World Bridge Series van Wroclaw, Polen. In een finale over 96 spellen versloeg het zestal bestaande uit Barbara Ferm-Sjoert Brink, Simon de Wijs- Daniela von Arnim, Bas Drijver-Christina Lund Madsen team Miniter met 237 tegen 184 imps. Brink en Drijver komen sinds enige tijd uit voor Zwitserland. De Wijs is de enige finalist met de Nederlandse bridgenationaliteit. IMP-redacteur De Wijs heeft iets met Wroclaw, want in 2016 veroverde hij er met het Nederlands open team het goud in de Vanderbilt Trophy op de World Bridge Games, de vroegere Bridge Olympiade.
De titel bij de gemengde paren verdween in de zakken van Justyna Zmuda en Michal Klukowski. Het paar maakte zijn favorietenrol waar. Hun voorsprong op de rest van het veld bedroeg liefst drie procent. Vijf jaar geleden had het Poolse echtpaar al eens een Europees kampioenschap in dezelfde discipline op zijn naam gebracht.
Het WK bij de seniorenparen ging eveneens naar Polen. Piotr Bizon en Marek Blat betoonden zich oppermachtig. Ook daar was het verschil met het peleton een slordige drie procent.
Lees alles over Wroclaw in de WK Special van de IMP die half oktober verschijnt.