Bas met Good Six in finale

Istanboel (Turkije), 19 juni 2019. De tweede en laatste serie van zestien spellen in de halve finale van de gemengde viertallen op de open Europese kampioenschappen begon met een voorsprong van 1 imp voor ‘Good Six’, het team van Bas Drijver. Bas had op een van de eerste spellen 4 gemaakt door met negen troeven samen de vrouw eruit te snijden, dankzij een aanwijzing in de vorm van een hoog tussenbod. Aan de andere tafel was niet tussengeboden en ging dit spel down, doordat die aanwijzing ontbrak. Daarna miste ‘Good Six’ echter twee kwetsbare manches en ging Bas in een prima slem down dat aan de andere tafel niet geboden was; dat hielp evenmin. Good Six stond 4 imps achter met nog vijf spellen te gaan. Dit was het eerste spel van die vijf.

Het lijkt misschien voor de hand liggend: naar 5 te gaan als je maat 4♠ negatief doubleert. Voor Laurent Thuilllez was dat zeker het geval: één down en +100 voor ‘Good Six’.

Hetzelfde biedverloop aan de andere tafel, maar Bas begrijpt dit spel uitstekend, zoals we al eerder schreven (zie ons artikel van 18 juni). Nog eens twee down, +300 en 9 imps voor ‘Good Six’, dat nu weer 5 imps voor stond. De laatste vier spellen sloegen uit dus de finale was bereikt. Een ander Frans team, ‘Reess’, is daarin vandaag de tegenstander. Hoe dat afloopt, weten we (en publiceren we) vanavond.