Zilver en brons voor Nederland

Istanboel (Turkije), 26 juni 2019. Nederland heeft zilver gewonnen in de open viertallen op de open Europese kampioenschappen. In de finale verloor ‘Netherlands Blue’ (open) met Berend van den Bos & Joris van Lankveld en Danny Molenaar & Tim Verbeek met 66–114 imps van ‘Mossop’ met de Engelsen Jason Hackett & Justin Hackett, Alexander Hydes & David Mossop en Edward Jones & Thomas Paske. Voorts is er nog brons in de vrouwenviertallen voor het andere ‘Netherlands Blue’ met Carla Arnolds & Sandra Kolen en Pauline Doedens & Anke Wijma, namelijk voor het bereiken maar verliezen van de halve finale (zie ons artikel van 24 juni). Er was geen ‘troostfinale’ om de derde plaats, maar brons voor beide verliezende halve finalisten.

Finale open teams zitting 3 van 4

Na twee redelijke saaie zittingen begon Nederland met een voorsprong van 7 imps aan de derde zitting. In de eerst zes spellen daarvan scoorde ‘Mossop’ echter 19 onbeantwoorde imps. De Engelse voorsprong verdween weer op spel 7:

Na hartenstart plus 3. Gesloten Kamer:

Twaalf slagen en +12 imps voor Nederland. Stand toen weer precies gelijk. Verder was het echter louter team ‘Mossop’ dat punten scoorde tegen een Nederlands team dat beduidend minder speelde dan daarvoor. Desalniettemin een fraaie zilveren medaille voor ‘Netherlands Blue’.

Een uitgebreid artikel over het Open EK in Istanboel (met nadruk op de teamwedstrijden) kunt u lezen in IMP6 2019, die verschijnt in september.