Teams voor WK bekend

Utrecht, 30 juni 2019. De Nederlandse teams voor de wereldkampioenschappen voor landenteams later dit jaar in China zijn bekend. Het open team, dat zal strijden om de Bermuda Bowl, zal bestaan uit Bob Drijver & Bart Nab, Bauke Muller & Simon de Wijs en Ricco van Prooijen & Louk Verhees. Muller en De Wijs zijn min of meer vaste keus. Ook de keuze voor Drijver en Nab zal weinigen als heel verrassend overkomen. Nu Sjoert Brink en Bas Drijver niet meer beschikbaar zijn (zie ons artikel van 23 juni), ging het voornamelijk om het derde paar; dat is dus Van Prooijen en Verhees geworden. Naast de nu gekozenen bestaat TeamNL Bridge Open verder uit Berend van den Bos & Joris van Lankveld en Danny Molenaar & Tim Verbeek, de twee paren die op de zojuist afgelopen Europese Transnationale Kampioenschappen – zo heet het evenement sinds kort – als team zilver hebben behaald in de open viertallen (zie ons artikel van 26 juni).

Voor het vrouwenteam, dat meedoet om de Venice Cup, is de keuze gevallen op Merel Bruijnsteen & Laura Dekkers, Jet Pasman & Anneke Simons en Martine Verbeek & Wietske van Zwol. Daarnaast bestaat TeamNL Bridge Vrouwen verder uit de paren Carla Arnolds & Sandra Kolen, Pauline Doedens & Anke Wijma , Lennie van den Heuvel & Magdaléna Tichá en Emma de Ruiter & Cheryl van der Toorn.

Het seniorenteam, onze inzending om de d’Orsi Cup te winnen, zal bestaan uit Frans ten Brink & Hans de Vrind, Bas van der Hoek & Leo Hofland en André Mulder & Hans Vergoed. Dit is vrijwel hetzelfde team dat zich heeft gekwalificeerd bij de Europese kampioenschappen vorig jaar in Oostende.