Zilver en brons in Orlando

Orlando, Florida (USA), 7 oktober 2018. Nederlanders hebben zilver en brons gewonnen in de gemengde viertallen op de vijftiende World Bridge Series in Orlando, Florida, Verenigde Staten. In de finale verloor team ‘Wilson’ met Sally Brock (Engeland) & Chris Willenken (USA), Ricco van Prooijen (NL) & Alison Wilson (USA) en Richard Ritmeijer & Magdaléna Tichá (beiden NL) met 81–133 imps van het Amerikaanse team ‘Manfield’ met William Cole & Beth Palmer, Melanie Manfield & William Pettis, Debbie Rosenberg & Michael Rosenberg. In de troostfinale om het brons versloeg team ‘Ferm’ met Sjoert Brink (NL) & Barbara Ferm (USA), Bas Drijver (NL) & Christina Lund Madsen (Denemarken) en Simon de Wijs (NL) & Daniela von Arnim (Duitsland) met 154–114 imps het Chinese team ‘Zhaoheng’.

In het toernooi voor gemengde paren was het goud voor Franck Multon (Monaco) & Sylvie Willard (Frankrijk), zilver voor de Amerikanen Hemant Lall & Petra Hamman en brons voor de Fransen Benedicte Cronier & Philippe Cronier. Hier hadden geen Nederlanders de finale gehaald. De World Bridge Series in Orlando zijn hiermee ten einde.

Plomp maar effectief

‘Wilson’ komt al snel op voorsprong door plomp maar effectief bieden.

Opmerkelijk dat zelfs na de 2SA-opening (19–20) NZ hun dertien slagen van top niet weten te vinden en dat Melanie Manfield daar zelfs niet veel moeite voor lijkt te doen. Aan de andere tafel maakt Sally Brock korte metten met het spel:

Zuid heeft blijkbaar geen andere herbieding ter beschikking dan een wat plompe 4♠ (in plaats van bijvoorbeeld een kunstmatig 3 als sterk met vierkaart steun, of een reële maar forcing 2SA). Het deert Brock niet en de eerste winst met dubbele cijfers is voor ‘Wilson’. Daarna ging de finale lange tijd gelijk op, tot en met 63–68 imps na drie zittingen, maar een laatste zitting van 65–18 voor ‘Manfield’ maakte aan Nederlandse illusies een einde.

Hattrick

Ten slotte Dale Johannesen op Bridge Winners:

Hiermee is de hattrick van wijlen Ed Manfield compleet: alle drie zijn vrouwen hebben nu wereldkampioenschappen gewonnen.