Vanderbilt 2018 van start

Philadelphia, PA (USA), 12 maart 2018. Sinds medio vorige week zijn in Philadelphia, Pennsylvania, Verenigde Staten de Noord-Amerikaanse bridgekampioenschappen (NABC) aan de gang. Deze NABC worden driemaal per jaar gehouden en zijn enigszins vergelijkbaar met de open Europese kampioenschappen. Het klapstuk van deze lente-NABC is vanaf vandaag de Vanderbilt, een viertallentoernooi met imp-telling op basis van knock‑out. De Vanderbilt telt dit jaar 77 deelnemende teams (vorig jaar 63), die in knock‑outwedstrijden van elk een hele dag, eindigend met de finale op zondag 18 maart, de winnaar van de Vanderbilt Cup zullen opleveren. Zoals gewoonlijk is de wereldtop goed vertegenwoordigd. Deelnemende Nederlanders met hun team (tussen haakjes het plaatsingsnummer) zijn:

  • Sjoert Brink & Bas Drijver met de Polen Josef Blass, Jacek Kalita, Michal Nowosadzki en Jacek Pszczola (8)
  • Jan Jansma met de Zweden Fredrik Nystrom & Johan Upmark en met Vinita Gupta, Zia Mahmood en Billy Miller (9)
  • Bauke Muller & Simon De Wijs en Huub Bertens met de Amerikanen Curtis Cheek, Daniel Korbel en Barbara Sonsini (14)
  • Ricco Van Prooijen & Louk Verhees met de Israëliërs Alon Birman & Dror Padon en de Engelsen David Bakhshi & Stan Tulin (15)
  • Bob Drijver & Bart Nab en Danny Molenaar & Tim Verbeek met de Amerikaanse Patricia Cayne en de Italiaan Dano De Falco (28)
  • Tom Van Overbeeke & Maarten Schollaardt met de Amerikanen Allan Graves, Oren Kriegel, Sylvia Moss en Ron Smith (38)
  • Jacco Hop & Meike Wortel met de Zweden Mikael Rimstedt & Ola Rimstedt en de Amerikanen Phyllis Fireman & Jenny Wolpert (40)
  • Eric Laurant met de Amerikanen Stephannie Culbertson, John Fout en Nicolas Hammond (67)

Vandaag is er een openingsronde, waarin de 25 hoogstgeplaatste teams een bye hebben en de rest speelt in poules van vier waarvan er één afvalt. Morgen is de ronde van 64 met verder strikt knock‑out.

Uiteraard zal IMP berichten van de lotgevallen en hopelijk successen van Nederlanders. In Philadelphia is het vijf uur vroeger dan in Nederland.