Vanderbilt 2017 van start

Kansas City, Missouri (USA), 13 maart 2017. Op de Noord-Amerikaanse bridgekampioenschappen (NABC) in Kansas City, Missouri, Verenigde Staten (zie ook ons artikel van 8 maart) begint vandaag de hoofdmoot van het evenement: de Vanderbilt, een viertallentoernooi met imp-telling op basis van knock‑out. De Vanderbilt is genoemd naar de uitvinder van het hedendaagse contractbridge, Harold Stirling Vanderbilt (1884–1970), die in 1928 de naar hem genoemde prijs instelde. De Vanderbilt telt dit jaar 63 deelnemende teams (vorig jaar 69), die in knock‑outwedstrijden van elk een hele dag, eindigend met de finale op zondag 19 maart, de winnaar van de Vanderbilt Cup zullen opleveren. Om te voorkomen dat de op papier sterkste teams ‘ontijdig’ tegen elkaar spelen, krijgen – net als in veel andere sporten – de teams een plaatsingsnummer. Zoals gewoonlijk is de wereldtop goed vertegenwoordigd. Ook de Nederlandse top is weer goed van de partij met onder meer de voltallige open kernploeg. Deelnemende Nederlanders met hun team (tussen haakjes het plaatsingsnummer):

  • Sjoert Brink & Bas Drijver met de Zweed Peter Bertheau en de Amerikaan Daniel Zagorin als team ‘Zagorin’ (5)
  • Jan Jansma met de Amerikanen David Berkowitz, Andrew Rosenthal, Aaron Silverstein, Alan Sontag en Chris Willenken als team ‘Rosenthal’ (6)
  • Bauke Muller & Simon De Wijs en Huub Bertens met de Amerikanen Curtis Cheek, Jeff Roman en Barbara Sonsini als team ‘Sonsini’ (13)
  • Ricco Van Prooijen & Louk Verhees met de Amerikanen Dennis Clerkin, Jerry Clerkin, Mike Levine en Eddie Wold als team ‘Levine’ (17)
  • Bob Drijver & Bart Nab en Danny Molenaar & Tim Verbeek met de Amerikaanse Patricia Cayne en de Italiaan Dano De Falco als team ‘Cayne’ (30)
  • Berend van den Bos & Joris van Lankveld en Richard Ritmeijer & Magdaléna Tichá met de Amerikanen Bruce Ferguson & Robert Hollman als team ‘Hollman’ (36)
  • Ton Bakkeren met de Deense Christina Lund Madsen, de Kroaat Alexander Hydes en de Engelsman Thomas Paske als team ‘Hydes‘ (42)
  • Marion Michielsen & Meike Wortel met de Amerikaansen Phyllis Fireman & Jenny Wolpert en de Zweden Mikael Rimstedt & Ola Rimstedt als team ‘Fireman’ (44)
  • Tom Van Overbeeke & Maarten Schollaardt met de Amerikanen Jay Barron & Sylvia Moss en de Polen Piotr Jurek & Lukasz Witkowski als team ‘Moss’ (55)

IMP houdt de komende dagen een goed oog op hoe zij het doen en zal hiervan berichten.