Traduco Kaasstad naar Boris

Alkmaar, 6 januari 2014. Gisteren vond in (uiteraard) Alkmaar het 49ste Traduco Kaasstadtoernooi plaats, een wedstrijd die kan bogen op vele winnaars van naam en faam. Zie daarvoor deze website. Locatie vormde voor de tweede achtereenvolgende keer het thuishonk van AZ. Dat er in een voetbalstadion best zonder supportersrellen gespeeld kan worden, hebben ruim 300 bridgers aangetoond.
Berend van den Bos & Joris van Lankveld, bijgenaamd Boris en wereldkampioenen viertallen bij de junioren in 2012, hadden kennelijk genoeg van net-niet-winnen (samen tweede in 2012, Berend vierde in 2013) en deden nu met succes een greep naar de macht. De eerste zitting werd gewonnen door Wubbo de Boer & Agnes Snellers, de tweede door Richard Ritmeijer & Magie Tichá, maar de totaalzege was voor Boris. Met net boven de 60 bleven ze hun meesterklasseteamgenoten (Het Witte Huis 2) Tim Verbeek & Danny Molenaar ruim 1 procent voor. De volledige uitslag vindt u bij de Alkmaarse club RKABC.
In 2015 de 50ste editie en de organisatie belooft groots uit te pakken.

Hier een spel van de winnaars uit de middagzitting met commentaar van Berend zelf.
Ik gaf met oost via 1 en 1NT een 12-14 balanced hand aan. Joris ontkende een 4-4 hoog. Zuid kwam uit met B via V en H voor mijn Aas. Ik nam 7 over met de 8 en speelde nog een ruiten voor de 10 van zuid. Noord signaleerde schoppen aan met de 2 en ik gooide een harten weg. Zuid speelde 5 na voor de 9 van dummy en noord gooide harten weg (weer een schoppensignaal?). Hierdoor leek me ♠A fout te zitten, maar ik testte eerst de klaveren in drie rondjes en ze zaten helaas niet 3-3. Zuid gooide 8 weg. Nu speelde ik V via de heer voor mijn aas en ik vervolgde met 10 voor de boer. Zuid kon nemen en de vijfde ruiten cashen, maar moest vervolgens afspelen van ♠A, zodat ik ♠H en 9 nog haalde.
1SA+2 = 62,12%

Tot zo ver Berend. Wilt u ooit eens Traduco Kaasstadwinnaar worden? Morgen nog twee spellen van de nummers 1, dan weet u in ieder geval hoe hij dat met Joris is geworden.