Meer uit het Traduco Kaasstad

Alkmaar, 7 januari 2014. Het Traduco Kaasstad Parentoernooi behoort samen met het Sassenheim Viertallentoernooi en het Utrechtse Dombo Viertallentoernooi tot de weinige bridgetoernooien van vlees en bloed die zich weten te handhaven in deze zware tijden van internetbridge en alternatief vermaak. De 49ste editie telde maar liefst 152 paren. Gisteren las u op deze site al een verslag inclusief een spel van de winnaars, Berend van den Bos en Joris van Lankveld. Vandaag krijgt u nog twee spellen onder ogen. Net zoals gisterend is het woord weer aan Berend van den Bos.

Joris besloot de zuidhand met 1SA te openen en dit pakte goed uit. Ik dubbelde voor take-out op 2, waardoor we uiteindelijk in 4♣ kwamen. Het bleek 4 te zijn voor de buren, maar na onze biedingen was het lastig voor ze.
4♣ C = 87,42%

Een alternatief was de oosthand met 2SA te openen, maar mij leek 1 beter. Ik kon vervolgens 2 doubleren voor straf en deze optie heb ik zeker overwogen, maar ik zag goede slemkansen dus besloot mijn schoppens te bieden. Vervolgens vroeg 3 om een stop en mijn 4 was azenvragen voor ruiten. Ik heb 6NT overwogen, maar verwachte troevers te moeten maken. Na hartenstart voor de tien en mijn boer, trok ik troef en nam nog een keer de hartensnit, waarna al mijn klavers in dummy weg konden voor een belangrijke overslag.
6+1 = 83,33%