Spel van de dag (64)

Lorenzini to the rescue

Phoenix, 30 november 2022, Fall Nationals, halve finale

Nadat alle Nederlanders helaas de kwartfinales niet overleefd hadden, gingen de halve finales zo ongeveer tussen Amerika en de rest van de wereld. Het koele hoofd van Cedric Lorenzini (team Fleisher) zorgde op fraaie wijze voor de eerste 10 imps in zijn wedstrijd tegen Cope. Beide OW-paren bereikten vlot 4heart icon. Hoe speel je dat als oost af met een klaverenstart?

O/NZ

spade icon A 9 6 4

heart icon A 9

diamond icon B 9 7 5

club icon H 7 2

spade icon H 7 2

heart icon H V 8 6 5 3

diamond icon H 8 6

club icon A

Hanlon voor Fleisher nam het aas, speelde heart iconH (bij zuid heart icon10]) en harten naar het aas (noord had vier troeven) en dumpte een schoppen op club iconH. Klaveren getroefd, spade iconH en schoppen naar het aas en schoppen getroefd. Nu een kleine ruiten uit oost. Toen zuid, Del’Monte, meteen de vrouw nam, had Hanlon tien slagen maar gezien het zitsel zou hij die altijd maken.

Ook Lorenzini startte met klaveren voor het aas. Cope speelde een harten naar het aas (zuid weer die tien) en gooide op club iconH een ruiten weg! Dat was niet zo’n goed idee. Vervolgens harten en nee, geen snit. De problemen werden al groter. Dit was over:

W

N

O

Z

spade icon A 9 6 4

heart icon

diamond icon B 9 7 5

club icon 7

spade icon V 5 3

heart icon B 7

diamond icon 10

club icon B 9 8

spade icon H 7 2

heart icon V 8 6 5

diamond icon H 8

club icon

spade icon B 10 8

heart icon

diamond icon A V 3 2

club icon 10 5

Cope speelde heart iconV en harten na voor noord. Als Bessis nu schoppen nagespeeld had, was het spel meteen down geweest maar na enig denkwerk vervolgde Bessis met klaveren! Nog steeds kansen voor Cope. Hij troefde en speelde een kleine ruiten. Lorenzini keek daar even naar en legde een kleintje! Cope koos op tafel voor diamond icon9 voor de secce tien van noord. Alsnog een down.

Geef mij zo’n maat…