Spel van de dag (54)

Kwartfinale gemengde viertallen, Wrocław, 31 augustus 2022

Mooi doublet, niet begrepen

Vandaag worden op de World Bridge Series in Wrocław de kwartfinales gespeeld in de mixed viertallen. Er doet een team mee met een grote Nederlandse (of, als u wilt, Zwitserse) inbreng. Simon met de Duitse Daniela von Arnim, Bas met de Deense Christina Lund Madsen en Sjoert met mevrouw Ferm, de Amerikaanse sponsor in algemene dienst van het team (en ook wel van de tegenpartij…)

In de eerste 14 spellen was weinig te beleven, althans in de drie andere kwartfinales. Scores van om en nabij de 20-20 waren daar het resultaat. Team Ferm mocht tegen een sterk Pools team, spelend onder de naam Bridge24. Hun tussenstand na de eerste 14 spellen werd maar liefst 66-48, wel nog voor die Polen. Uit de vele hilarische spellen koos ik dit gevalletje voor u.

Z/-

W

N

O

Z

spade iconV 9 7

heart icon H 5 4

diamond icon H V 2

club icon V 8 6 4

spade icon A 8 5 2

heart icon 10 9 6 2

diamond icon B 8 7 5 3

club icon

spade icon 10 6

heart icon A V B 8 3

diamond icon A 4

club icon A 9 3 2

spade icon H B 4 3

heart icon 7

diamond icon 10 9 6

club icon H B 10 7 5

Het bieden in de Open Kamer was gegaan:

West
De Wijs

Noord
Narkiewicz

Oost
Von Arnim

Zuid
Zalewska

pas
1club icon
pas
1heart icon
pas
1SA
pas
2diamond icon
pas
2heart icon
pas
4heart icon
pas
pas
dbl
rdbl
a.p.

Dat was een mooi doublet van noord. Als zuid klaveren uitkomt, kan noord troeven en zijn maat bereiken in schoppen voor een tweede aftroever en eentje down. Dat was echter teveel gevraagd van zuid. Na ruitenstart liet Daniela schielijk een schopje verdwijnen en eindigde met een overslag toen zuid ook nog een klaveren te veel weggooide. Score: +1080. Dat getal zie je niet iedere dag. Ook zonder de tweede aftroever gaat 4heart icon down want de leider verliest sowieso nog een klaveren.

Aan de andere tafel bereikten de Polen ook 4heart icon maar mevrouw Ferm doubleerde natuurlijk niet. Je bent immers sponsor of je bent het niet. Sjoert kon nu al helemaal geen klaverenstart meer verzinnen en dus bracht het spel maar 12 IMPs op omdat Latos (oost) zijn contract ook maakte na ruitenstart, in plaats van down te gaan na klaverenstart.

Voor de rest van dag dag zal het team Ferm in zijn sterkste opstelling spelen, verwacht ik. Gezien het vertoonde in zitting 1 zal dat wel genoeg zijn voor plaatsing in de halve finale. Morgen gaan we dus verder.