Spel van de dag (28)

Diversiteit in Warwick (UK) op de Spring Foursomes, 2 mei 2022

In de halve finale van dit dankzij ruime buitenlandse deelname sterk bezette viertallentoernooi onder de rook van Birmingham viel me onderstaand spel op.

W/Allen

W

N

O

Z

spade icon V 9 7 6 5 2

heart icon 10 7 4

diamond icon 5

club icon V 5 4

spade icon A B 10 4

heart icon H V 9 3 2

diamond icon H B 6

club icon 10

spade icon 8

heart icon A B 8

diamond icon V 9 7 3

club icon A B 9 6 3

spade icon H 3

heart icon 6 5

diamond icon A 10 8 4 2

club icon H 8 7 2

Aan één van de 4 tafels ging het bieden als volgt:

West
McIntosh

Noord
Plackett

Oost
Paske

Zuid
Erichsen

pas
1heart icon
pas
1SA
pas
2club icon
pas
2spade icon
pas
2SA
pas
3SA
a.p.

Via een Gazzillibiedverloop waren NZ in de manche terechtgekomen. Zuid had met 2spade icon beide minors aangegeven. West kwam uit met spade icon5 voor de 10 in dummy. Espen Erichsen speelde nu onmiddellijk diamond iconB die oost wel moest dekken. Zuids aas won de slag en nu volgde een harten. Oost nam dummy’s heer met het aas en switchte naar club iconB die hield. Een kleine klaveren was nu voor wests club iconV en de nagespeelde harten was voor de heart iconV in dummy. Schoppen naar de heer, ruiten naar de heer, schoppenaas en de ruitens leverden nu het contract op. NZ +600.

Aan de andere tafel herbood noord 2diamond icon (best minor) en kwamen de gebroeders Rimstedt vlot in 5diamond icon. OW hadden niet tussengeboden. Andy Robson kwam troef uit. Tegen deze directe aanval op zijn communicatie was Ola’s afspel niet bestand, te meer niet daar de schoppen 6-1 bleken te zitten wat niemand tevoren had verteld. Drie down, nog eens +300 en 14 imps voor team Orca dat vandaag de finale speelt.

Hun tegenstanders daar zijn het team van Frances Hinden (Jagger, Allerton en Forrester-Osborne) dat op dit spel ook van zich deed spreken. Hoewel: Forrester (zuid) antwoordde ook 1SA over partners 1heart icon maar moest dat spelen toen Graham Osborne een verrassende “pas” produceerde. Drie overslagen, +180.

Aan de andere tafel in die halve finale ging het wéér anders. Sabine Auken (noord) opende daar 2diamond icon Flannery dat 4-5 in de majors beloofde. Castner kon toen weinig anders doen dan 2heart icon proberen. Ook dat mocht hij spelen maar hij was minder succesvol. Eén down en 7 imps voor team Hinden.

Vandaag dus de finale: 64 spellen op één dag. Zouden daar nog mooie spellen tussen zitten?