Speel mee in het WHTC

Je speelt butler en zit zuid; jullie zijn kwetsbaar. Voor je wordt gepast en je opent de bieding met 1club icon. West volgt met 3diamond icon en partner geeft een doublet, zodat jij leider wordt in 3SA.

O/NZ

spade icon A H 9 4

heart icon 10 6 5 3

diamond icon 7 4

club icon H V 2

spade icon V B 5

heart icon A 7 2

diamond icon H V 8

club icon B 10 6 4

West komt uit met diamond iconB waar er nog eentje boven kan zitten. Hoe ga je spelen?

Oplossing:

Als je de slag genomen hebt, om daarna je speelplan op te maken, dan ben je in goed gezelschap. Zestien leiders van Het Witte Huis Topcircuit gingen vandaag na diamond icon start down, omdat zij de eerste diamond icon namen. Een deel van hen taxeerde West op een zevenkaart diamond icon voor zijn sprong en anders moest hij club iconA er maar bij hebben. Dat in dit veld de hele wereld op drieniveau volgt vanaf een zeskaart is bekend. Vaak omdat een 2diamond icon bod (majors) niet beschikbaar is.

O/NZ

W

N

O

Z

spade icon 10 7 2

heart icon V 8 4

diamond icon A B 10 5 3 2

club icon 9

spade icon A H 9 4

heart icon 10 6 5 3

diamond icon 7 4

club icon H V 2

spade icon 8 6 3

heart icon H B 9

diamond icon 9 6

club icon A 8 7 5 3

spade icon V B 5

heart icon A 7 2

diamond icon H V 8

club icon B 10 6 4

Dat je down bent gegaan is niet zo gek. Je moet allereerst kiezen hoeveel diamond icon West heeft en daarna ook nog wie club iconA heeft. Als West na de eerste slag op de heart icon kleur overschakelt, ben je al helemaal niet blij. Ondanks dat deze 3-3 zitten, verlies je vijf slagen. Je moet kiezen tussen de legale speelwijze (eerste slag pakken) of de illegale (duiken en duimen!).