Senioren scoren er op los

Als je de vier Nederlandse teams op de website van de NBB een beetje volgt, of je bent in de gelegenheid om een wedstrijd te kijken op BBO, dan moet je opgevallen zijn dat de senioren er vrolijk op los scoren.

In de wedstrijd tegen de Denen, boden Gosschalk (West) – Van Eijck twee keer kwetsbaar 6spade icon die aan de andere tafel werden gemist. Spel 7 was gewoon helemaal dicht maar spel 10 was wel redelijk scherp geboden:

Na de slempoging met 3spade icon van West gaf Van Eijck ondanks zijn twee azen en singleton ruiten aan niet zoveel trek in slem te hebben. Hij deed geen enkele cue en dacht dus af te zwaaien met 4spade icon. Met 18 punten en veel controles liet Gosschalk zich niet ontmoedigen en pakte nog even door met 4SA. Toen hij 2 sleutelkaarten hoorde, bood hij 6spade icon.

Toch weer in slem gedrukt…

Zuid kwam tegen 6spade icon uit met club icon10 waardoor er direct al een slag in de schoot werd geworpen. Van Eijck was nog niet binnen, maar toen hij in de tweede slag troef speelde en bij zuid de 10 verscheen, veerde hij op. De snit op troefheer lukte en toen deze daarna onder spade iconA viel waren er al 11 slagen. Van Eijck trok een derde ronde troef en liet daarna diamond iconB rennen. De snit zat mis, maar Willem had 12 slagen en 13 imp’s in de tas. Zonder klaverenstart moet je toch echt zelf wat dingen goed raden, want de ruiten lopen niet en heart iconH zit mis. De Denen werden van tafel geveegd met 46-8 imp’s ofwel 2,15 VP’s- 17,85 VP’s.

De stand na 12 wedstrijden.