Safety playing my imps away?

Al een tijdje loop ik met de gedachte om maar helemaal een eind te maken aan het fenomeen ‘Safety Play’. Het exacte aantal impen dat ik op deze manier aan de wetenschap heb gedoneerd is onbekend, maar wat mij betreft zijn het er te veel. Als ik ABxx tegenover H9xx heb en ik heb geen 4, maar 3 slagen nodig, zit er altijd Vx voor het aas en heb ik een slag aan de buren cadeau gedaan door het aas te spelen en een kleintje naar de negen. De prutsers aan de andere kant die dat boekje niet hadden gelezen, deden natuurlijk gewoon ‘dom’ de heer en een kleintje na om te snijden. Zelden dat ik het verschil maak met mijn geniale technisch verantwoorde en onderbouwde speelwijze. Herkenbaar?

Dit is natuurlijk allemaal emotie en we zullen zien dat die emotie een grote rol speelt in onze beslissingsstrategieën. Marcel Winkel triggerde mij met het volgende spel, waarin hij de vraag stelde of het wel een verantwoorde investering is om hier een safety play te nemen. Marcel en ik zijn benieuwd naar jouw mening. Laat je niet te veel meeslepen door bovenstaand jankrelaas, maar vorm je eigen mening.

Viertallen. Je zit in 3SA en krijgt ♦️V uit. Je neemt en speelt een klaveren, west bekent en je legt de...
Maakt het iets uit of je kwetsbaar bent?
En wat als het een parentoernooi betreft? Dan speel je een kleintje naar de …
Naam