Plaatsing voor knock-outs

 Straatsburg, 12  juni 2023

Voor de knock outs bij de Open teams plaatsten zich 32 van de 93 teams. Vandaag was de laatste dag van de kwalificaties. Zimmermann(-Nowosadzki, Brink-Drijver, Kalita-Klukowski) eindigde aan de top van de voorronden.

Lankveld (-Van den Bos, De Boer-Snellers) en Mikadinho (Nijssen-Van de Paverd, Tijssen-Verhaegen) plaatsen zich als resp. 25e en 22e. Team Mauritius (Helle-Hoogenkamp, Muller-De Wijs, Bob Drijver-Van Prooijen) had in de laatste wedstrijd een grote overwinning nodig om zich te plaatsen en dat lukte (28e).

Team NL (Kiljan-Nab, Molenaar-Verbeek) haalde de knock-outs niet (63e).  Ook Mendes de Leon en Thibo Sprinkhuizen (in het transnationale team Palma waarin ook Marion Michielsen meespeelde) redden het niet (67e) .

Gert-Jan Paulissen, al jaren woonachtig in Frankrijk, had zich verzekerd van een groep Belgische en Franse paren en plaatste zich eenvoudig (18e). Ook Sibrand van Oosten (in een Duits team) haalde als 26e de knock-outs.

Bij de Vrouwen (15 teams) plaatsten zich de eerste acht waaronder Nederland:  Holm-Christensen-Visser, Van den Heuvel-Schoonen, Beekman-Casparie (5e).

De BAM (board-a-match) en de Paren beginnen morgen.

Diverse wedstrijden  zijn te volgen op BBO. Voor informatie en resultaten: www.db.eurobridge.org.