Open team voor Opatija bekend

Utrecht, 29 april 2014. Het open Nederlands team voor het Europees kampioenschap voor landenteams in Opatija (Kroatië) is bekend. Het bestaat uit de paren Bauke Muller & Simon de Wijs, Ricco van Prooijen & Louk Verhees en de debutanten Richard Ritmeijer & Magdaléna Tichá. Het EK wordt gehouden van 21 juni tot en met 1 juli 2014. De eerste zes van het EK plaatsen zich voor de Bermuda Bowl (WK) 2015 in India.

“Van Prooijen-Verhees hebben bewezen het hoogste niveau aan te kunnen, en laten het afgelopen halfjaar een groeiende vorm zien,” aldus teamcaptain Onno Eskes. “De keuze tussen de twee jonge paren was moeilijk. Qua niveau en inzet doen ze niet voor elkaar onder, en dat beeld werd alleen maar bevestigd door de analyse van Kopenhagen. Ik heb gekozen voor Ritmeijer-Tichá, omdat zij gedurende de laatste twee jaar een constant hoog niveau lieten zien in al hun wedstrijden. Daarmee verdien je een kans om het ook te laten zien op een EK.”

Magdaléna Tichá (foto) is hiermee de eerste vrouw ooit in een open Nederlands team. Ook is zij met 23 jaar een van de jongste Nederlandse openteamleden aller tijden.

Bauke Muller en Simon de Wijs waren eerder al gekozen (zie ook ons artikel van 24 april 2014). Sjoert Brink & Bas Drijver zijn niet beschikbaar voor dit EK in verband met competitieverplichtingen in China. Niet gekozen voor dit EK is het kernploegpaar Berend van den Bos & Joris van Lankveld.