Onstein landskampioen

Utrecht, 12 januari 2014. Het was een mooie dag voor Hans Melchers. ’s Ochtends ontvouwde hij in het televisieprogramma Business Class zijn plannen met zijn verleden jaar verworven Scheringa-kunstcollectie. Die zal worden ondergebracht op twee locaties: Kasteel Ruurlo en het voormalige stadhuis van  Gorssel. Beide projecten ondergaan daartoe een grondige renovatie.
En in de loop van de zondagmiddag raakte bekend dat ’t Onstein, de door Hans Melchers gesponsorde bridgeclub, de landstitel in de Meesterklasse viertallen seizoen 2013-2014 nu al niet meer kan ontgaan. Op 25 en 26 januari 2014 gaat de finale namelijk tussen ’t Onstein 1 en ’t Onstein 3. In de halve finales, die dit weekend in Utrecht plaatsvonden, versloeg ’t Onstein 1 (Muller-De Wijs, Verhees-Van Prooijen) de Lombard 1 (Ramondt-Westra, Bob Drijver-Von Seida) over tachtig spellen met 162 tegen 130 imps. In de andere halve finale won ’t Onstein 3 (Tichà-Ritmeijer, IJsselmuiden-Steenbakkers) overduidelijk van het Witte Huis 2 (Hop-Wortel, Molenaar-Verbeek, Van Lankveld-Van den Bos): 180-117. De prestatie van ’t Onstein 3 krijgt extra cachet omdat het team dit seizoen in de Meesterklasse zijn debuut maakte.    
Uit de MK degradeerden drie teams: BC 70 1, de Lombard 2 en Nijmegen 1. Uit de Eerste Divisie promoveerden drie teams naar de MK: WAC 1, Hok 2 en
Buitenhof 1.